
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Salat med gule beder
Salat med gule beder
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Medium

De gule beder er mildere i smagen end rødbeder og de har mest smæk på farven når de er rå. Derfor er de perfekte at bruge rå i en salat. Smag en gang og hør hvordan de knaser i munden, mens englene synger imens.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til salat med gule beder
Salat:
½ dl. solsikkekerner
¾ dl. solsikkekerner
¼ dl. solsikkekerner
2 gule beder
3 gule beder
1 gule beder
100 g. babyspinat
150 g. babyspinat
50 g. babyspinat
½ dl. bredbladet persille
¾ dl. bredbladet persille
¼ dl. bredbladet persille
½ dl. tørrede tranebær
¾ dl. tørrede tranebær
¼ dl. tørrede tranebær
Dressing:
1 citron
1½ citron
½ citron
2 spsk. olivenolie
3 spsk. olivenolie
1 spsk. olivenolie
2 tsk. honning
3 tsk. honning
1 tsk. honning
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber

Solsikkekerner

Gul bede

Spinat

Persille bredbladet

Tranebær

Citron

Olivenolie

Honning

Salt

Peber
Køkkenredskaber til salat med gule beder
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 decilitermål
1 teske
1 stegepande
1 paletkniv
1 tallerken
1 kartoffelskræller
1 mandolinjern eller rivejern
1 serveringsskål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
2 små skåle
1 rent viskestykke

Køkkenvægt

Spiseske

Decilitermål

Teske

Stegepande

Paletkniv

Middagstallerken

Kartoffelskræller

Mandolinjern

Glasskål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Citruspresser

Lille røreskål

Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Salat:
3.
Varm en stegepande op til middelhøj varme. Kom solsikkekernerne på stegepanden, og rist dem, til de er gyldne. Lad dem køle af på en tallerken. Se videoen.
4.
Skræl de gule beder.
5.
Skær bederne i tynde skiver på et mandolinjern.
Få gerne hjælp af en voksen til at bruge mandolinjernet.
Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du bruge den side af rivejernet, som kan skære tynde skiver. Kom dem i en skål.
6.
Kom vand i en skål og skyl spinaten. Tør spinaten grundigt med et rent viskestykke. Kom dem op i skålen med gule beder. Se videoen.
7.
Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.
8.
Hak persillen groft og kom det op i skålen. Se videoen.
Dressing:
9.
Pres saften fra citronen på en citruspresser. Se videoen.
10.
Kom citronsaft, olivenolie og honning i en skål. Rør det sammen til en dressing.
11.
Smag dressingen til med salt og peber.
Samle salat:
12.
Drys de ristede solsikkekerner og tranebær over grøntsagerne. Hæld dressingen over, og server salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 678 kJ / 162 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 58 %
Heraf mættet fedt: 0,53 g.
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer