Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Salat:

3.

Varm en stegepande op til middelhøj varme. Kom solsikkekernerne på stegepanden, og rist dem, til de er gyldne. Lad dem køle af på en tallerken. Se videoen.

4.

Skræl de gule beder.

5.

Skær bederne i tynde skiver på et mandolinjern.

Få gerne hjælp af en voksen til at bruge mandolinjernet.

Hvis du ikke har et mandolinjern, kan du bruge den side af rivejernet, som kan skære tynde skiver. Kom dem i en skål.

6.

Kom vand i en skål og skyl spinaten. Tør spinaten grundigt med et rent viskestykke. Kom dem op i skålen med gule beder. Se videoen.

7.

Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

8.

Hak persillen groft og kom det op i skålen. Se videoen.

Dressing:

9.

Pres saften fra citronen på en citruspresser. Se videoen.

10.

Kom citronsaft, olivenolie og honning i en skål. Rør det sammen til en dressing.

11.

Smag dressingen til med salt og peber.

Samle salat:

12.

Drys de ristede solsikkekerner og tranebær over grøntsagerne. Hæld dressingen over, og server salaten.

Næringsindhold per portion

Energi: 678 kJ / 162 kcal

Protein: 7 %

Kulhydrat: 33 %

Fedt: 58 %

Heraf mættet fedt: 0,53 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Kerner, riste

Kerner, riste

Salat, skylle

Salat, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min