
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Verdensmad>
- Asien>
- Friske forårsruller
Friske forårsruller
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Friske forårsruller kalder man også ofte for vietnamesiske sommerruller. De smager skønt og friskt, og opskriften kan både være en lækker snack og et helt måltid. Du kan marinere kyllingen, inden du steger den, det giver en rigtig god smag! Stil eventuelt vandfadet til rispapir og grøntsagerne midt på spisebordet, og lad hele familien lave sin egen forårsrulle.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til friske forårsruller
Fyld:
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
½ agurk
¾ agurk
¼ agurk
1 avocado
1½ avocado
½ avocado
1 hjertesalat
1½ hjertesalat
½ hjertesalat
½ mango
¾ mango
¼ mango
250 g. kyllingebryst
375 g. kyllingebryst
125 g. kyllingebryst
2 spsk. soja
3 spsk. soja
1 spsk. soja
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Rispapir:
16 stk. rispapir
24 stk. rispapir
8 stk. rispapir
Tilbehør:
Soja eller sød chilisovs til dip

Gulerod

Agurk

Avocado

Hjertesalat

Mango

Kyllingebryst

Soja

Olie - smagsneutral

Rispapir

Chilisovs
Køkkenredskaber: til friske forårsruller
1 sæt måleskeer
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
3 skærebrædder
2 store skarpe knive
1 rent viskestykke
1 stegepande
1 grydeske
1 tallerken
1 dyb tallerken

Måleskeer

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Viskestykke

Stegepande

Grydeske

Middagstallerken

Dyb tallerken
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Vask agurk og salat, og skræl gulerødderne.
4.
Skær gulerødder og agurk i tynde strimler. Se videoen.
5.
Del hjertesalaten i blade, og skyl dem. Dup bladene tørre med et rent viskestykke. Se videoen.
6.
Vask mangoen, og skær skrællen af. Skær mangokødet af kernen ved at skære langs med den store kerne inde i midten, og skær kødet i tynde strimler. Se videoen.
7.
Skær avocadoen over, og tag kernen ud. Tag forsigtigt avocadokødet ud med en ske. Skær det i tynde strimler. Se videoen.
Kylling:
8.
Skift skærebræt. Skær kyllingen ud i strimler. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling.
9.
Kom soja og olie i en skål, og bland det sammen til en marinade. Vend kyllingestrimlerne i marinaden.
10.
Varm en stegepande op. Kom kyllingestrimlerne og marinaden på stegepanden, og steg kyllingestrimlerne i cirka 10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Rør rundt undervejs.
11.
Kom de færdigstegte kyllingestrimler på en tallerken, og lad dem køle af.
Rul forårsrullerne:
12.
Varm 1 liter vand i en gryde eller elkedel, til det er lunkent. Vandet må ikke blive varmere, end at du stadig kan have en finger nede i vandet. Hæld vandet i en stegepande eller fad med høj kant.
13.
Læg det første stykke rispapir i vandet. Tag rispapiret op af vandet efter 10 sekunder. Det tager kun et øjeblik, før det er blødt, så du skal være lidt hurtig på fingrene.
Læg det første stykke rispapir i vandet. Tag straks rispapiret op af vandet. Det tager kun et øjeblik, før det er blød, så du skal være lidt hurtig på fingrene.
14.
Læg rispapiret på en tallerken. Fordel grøntsager, mango og kyllingefyld på midten af rispapiret i en lang pølse.
Læg rispapiret på et skærebræt. Fordel grøntsager, mango og kyllingefyld på rullen. Saml det på midten af rispapiret i en lang pølse.
15.
Fold enderne op, og rul rispapiret sammen om fyldet, så enderne bliver lukket.
Læg rispapiret på en tallerken. Fordel grøntsager, mango og kyllingefyld på midten af rispapiret i en lang pølse.
16.
Lav resten af rullerne på samme måde.
17.
Server forårsrullerne med små skåle med soja eller sød chilisovs, som man kan dyppe rullerne ned i.
Kom kyllingestrimlerne på stegepanden, og steg dem i ca. 10 minutter til de er gyldne og gennemstegte. Vend strimlerne, mens de steger.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 426 kJ / 102 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 27 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer