Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Vask agurk og salat, og skræl gulerødderne.

4.

Skær gulerødder og agurk i tynde strimler. Se videoen.

5.

Del hjertesalaten i blade, og skyl dem. Dup bladene tørre med et rent viskestykke. Se videoen.

6.

Vask mangoen, og skær skrællen af. Skær mangokødet af kernen ved at skære langs med den store kerne inde i midten, og skær kødet i tynde strimler. Se videoen.

7.

Skær avocadoen over, og tag kernen ud. Tag forsigtigt avocadokødet ud med en ske. Skær det i tynde strimler. Se videoen.

8.

Skift skærebræt. Skær kyllingen ud i strimler. Vask hænder, når du har rørt ved rå kylling.

9.

Kom soja og olie i en skål, og bland det sammen til en marinade. Vend kyllingestrimlerne i marinaden.

10.

Varm en stegepande op. Kom kyllingestrimlerne og marinaden på stegepanden, og steg kyllingestrimlerne i cirka 10 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Rør rundt undervejs.

11.

Kom de færdigstegte kyllingestrimler på en tallerken, og lad dem køle af.

12.

Varm 1 liter vand i en gryde eller elkedel, til det er lunkent. Vandet må ikke blive varmere, end at du stadig kan have en finger nede i vandet. Hæld vandet i en stegepande eller fad med høj kant.

13.

Læg det første stykke rispapir i vandet. Tag rispapiret op af vandet efter 10 sekunder. Det tager kun et øjeblik, før det er blødt, så du skal være lidt hurtig på fingrene.
Læg det første stykke rispapir i vandet. Tag straks rispapiret op af vandet. Det tager kun et øjeblik, før det er blød, så du skal være lidt hurtig på fingrene.

14.

Læg rispapiret på en tallerken. Fordel grøntsager, mango og kyllingefyld på midten af rispapiret i en lang pølse.
Læg rispapiret på et skærebræt. Fordel grøntsager, mango og kyllingefyld på rullen. Saml det på midten af rispapiret i en lang pølse.

15.

Fold enderne op, og rul rispapiret sammen om fyldet, så enderne bliver lukket.
Læg rispapiret på en tallerken. Fordel grøntsager, mango og kyllingefyld på midten af rispapiret i en lang pølse.

16.

Lav resten af rullerne på samme måde.

17.

Server forårsrullerne med små skåle med soja eller sød chilisovs, som man kan dyppe rullerne ned i.
Kom kyllingestrimlerne på stegepanden, og steg dem i ca. 10 minutter til de er gyldne og gennemstegte. Vend strimlerne, mens de steger.

Næringsindhold per portion

Energi: 426 kJ / 102 kcal

Protein: 17 %

Kulhydrat: 56 %

Fedt: 27 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Film 18 - Sådan skærer du en gulerod i stave

Film 18 - Sådan skærer du en gulerod i stave

Salat, skylle

Salat, skylle

Mango, udstene

Mango, udstene

Avocado, udstene

Avocado, udstene

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 68 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 66 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min