1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Wok>
  6. Pad thai med rodfrugter

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pad thai:

3.

Skyl forårsløgene. Skær bunden af, og skær det hvide af forårsløgene i tynde skiver på cirka ½ centimeter. Skær den grønne top i tynde skiver, og gem dem til senere. Se videoen.

4.

Skyl og skræl pastinakker. Skær dem i tynde strimler og kaldet julienne. Se videoen.

5.

Skyl og skræl gulerødder. Skær dem i tynde strimler og kaldet julienne. Se videoen.

6.

Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingen i små strimler. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.

7.

Kom vand og salt i en gryde. Læg låg på, og bring vandet i kog ved høj varme. Kom nudlerne i vandet, og kog dem, som det står på pakken. Se videoen.

8.

Stil et dørslag i vasken, og hæld nudlerne over i dørslaget. Lad dem dryppe godt af.

9.

Slå et æg ud i en kop, og kom det over i en skål. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Pisk dem sammen. Se videoen.

Pad thai sovs:

10.

Kom alle ingredienser til pad thai-sovsen i en skål, og bland dem sammen. Smag sovsen til med chilisovs, sukker og soja.

Pad thai, fortsat:

11.

Find en stor gryde eller en stor pande med høje sider - meget gerne en wok.

12.

Varm olien op, og steg kyllingestykkerne i 3-4 minutter, så de bliver gyldne.

13.

Kom rodfrugterne i gryden, og steg dem i 1-2 minut.

14.

Tilsæt det hvide af forårsløg, og steg 1 minut.

15.

Skrab det hele over i den ene side af gryden, så du laver plads til at kunne lave røræg i den anden halvdel af gryden.

16.

Skru lidt ned for varmen. Hæld æggemassen på den tomme halvdel, og rør rundt. Bland det hele godt sammen.

17.

Tilsæt nudlerne og pad thai-sovsen. Bland det hele godt sammen, så sovsen bliver fordelt, og lad retten blive varmet i 1 minut.

Topping:

18.

Kom vand i en lille skål, og skyl koriander i vandet. Lad stænglerne dryppe af på et rent viskestykke. Pil bladene af stænglerne.

19.

Skyl lime, og skær den i både.

20.

Server pad thai med koriander, den grønne del af forårsløget, saften fra en limebåd og peanuts.

Næringsindhold per portion

Energi: 2498 kJ / 597 kcal

Protein: 22 %

Kulhydrat: 38 %

Fedt: 37 %

Heraf mættet fedt: 3,8 g.

Kostfibre: 2 %

Kokkeskolevideoer

Forårsløg, skære

Forårsløg, skære

Skære i julienne

Skære i julienne

Skære i julienne

Skære i julienne

31 - 2017 10 - OH 6 - METODE - Lasses nudelsalat

31 - 2017 10 - OH 6 - METODE - Lasses nudelsalat

Æg, vurdér om det er friskt

Æg, vurdér om det er friskt

Inspiration

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 120 min