![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Kålsalat med asiatisk dressing
Kålsalat med asiatisk dressing
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![Salat med 5 ingredienser](/remote.axd/tv.samvirke.dk/64968579/71163077/171bba6fb2b9598f6d2e21a3759383cf/1920x/thumbnail-8.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
I Asien bruger man ofte soja, østerssovs og lime. Det finder du også i denne dressing! Kender du disse smage fra andre asiatiske retter?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kålsalat med asiatisk dressing
Dressing:
½ lime
¾ lime
¼ lime
1 spsk. sesamolie
1 ½ spsk. sesamolie
½ spsk. sesamolie
2 spsk. sojasovs
3 spsk. sojasovs
1 spsk. sojasovs
2 tsk. østerssovs
3 tsk. østerssovs
1 tsk. østerssovs
1 tsk. honning
1 ½ tsk. honning
½ tsk. honning
Salat:
¼ rød spidskål
½ rød spidskål
⅛ rød spidskål
¼ hvid spidskål
½ hvid spidskål
⅛ hvid spidskål
½ granatæble
¾ granatæble
¼ granatæble
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
½ dl. koriander
¾ dl. koriander
¼ dl. koriander
1 spsk. sesamfrø
1 ½ spsk. sesamfrø
½ spsk. sesamfrø
![](/media/ygonfhon/lime.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lime
![](/media/ev3dtmey/sesamolie-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sesamolie
![](/media/fewlhvux/soja-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Soja
![](/media/555aow22/oyster_sauce-edit-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Østerssovs
![](/media/hfxceikq/fdb-honning.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Honning
![](/media/ujcbpd2z/r-d_spidskaal-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rødt spidskål
![](/media/gizaj3tx/spidskaal.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spidskål
![](/media/5tajbk3a/granat-æble.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Granatæble
![](/media/mw1boda3/avokado.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Avocado
![](/media/5fihkzis/koriander.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Koriander
![](/media/zvonvmi3/colourbox3099373.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sesamfrø
Køkkenredskaber: til kålsalat med asiatisk dressing
1 spiseske
1 teske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 lille skål
1 gaffel
1 glasskål
1 si
1 røreske
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/ihrbhbk1/fdb-redskaber47.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gaffel
![](/media/bo2p3rt4/glasskål.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Glasskål
![](/media/l1ia4aev/si-sigte.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Si
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ½ lime. Se videoen.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ¾ lime. Se videoen.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ¼ lime. Se videoen.
4.
Kom sesamolie, sojasovs, østerssovs, honning og limesaft op i lille skål. Rør rundt. Smag dressingen til med sojasovs, honning og limesaft.
Salat:
5.
Fjern de to yderste blade, og skyl den røde spidskål. Snit den til fine tynde strimler. Kom spidskåls-strimlerne i en stor skål. Gør det samme med den hvide spidskål. Se videoen.
6.
Skær granatæblet over i to halvdele. Hæld koldt vand i en stor glasskål. Kom det halve granatæble ned i skålen med vand, og bræk granatæblet i dele, så du kan se kernerne. Hvis granatæblet er for hårdt at brække i stykker, kan du skære et snit ind skrællen, og derefter brække det i stykker. Pil forsigtigt granatæble-kernerne fra de gule hinder. Lad granatæble-kernerne synke ned på bunden af skålen.
7.
Når du har pillet alle kernerne ud af granatæblet, tager du hinderne op ad vandet. Stil en si i vasken. Hæld vandet og granatæble-kernerne igennem en si. Kom granatæblerne op i skålen til spidskålen.
8.
Skær avocadoen over, og fjern kernen. Tag kødet ud med en spiseske. Skær avocadoen i tern. Kom den op i skålen. Se videoen.
9.
Kom vand i en skål, og skyl koriander i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Hak dem i mindre stykker. Se videoen.
Samle kålsalat med asiatisk dressing:
10.
Hæld dressingen over salaten, og vend salaten rundt til dressingen dækker det hele. Drys sesamfrø over salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 665 kJ / 159 kcal
Protein: 10 %
Kulhydrat: 26 %
Fedt: 59 %
Heraf mættet fedt: 1,4 g.
Kostfibre: 5 %
Kokkeskolevideoer