- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Frokost og madpakker, øvrige>
- Smørrebrød med fiskefilet
Smørrebrød med fiskefilet
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Der findes mange lækre stykker smørrebrød, men rugbrød toppet med fiskefilet og remoulade er jo en klassiker! Og det er ikke uden grund. Her er fiskefileten vendt i rugmel, men du kan også bruge rasp.
Tip: Fiskefileten kan gøres ekstra sprød, hvis du kun steger den i kort tid og derefter bager den i ovnen eller i en airfryer.
Foto udlånt af Fuldkornspartnerskabet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til smørrebrød med fiskefilet
Højtbelagt smørrebrød med fiskefilet
1 dl rugmel
1 ½ dl rugmel
½ dl rugmel
4 fiskefileter (ca. 160 g, fx rødspættefileter)
6 fiskefileter (ca. 240 g, fx rødspættefileter)
2 fiskefileter (ca. 80 g, fx rødspættefileter)
20 g smør
30 g smør
10 g smør
1 spsk. olie
1 ½ spsk. olie
½ spsk. olie
1 citron
1 ½ citron
½ citron
4 cherrytomater
6 cherrytomater
2 cherrytomater
4 kviste dild
6 kviste dild
2 kviste dild
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød
40 g salatblade
60 g salatblade
20 g salatblade
4 spsk. remoulade
6 spsk. remoulade
2 spsk. remoulade
Rugmel
Fiskefilet
Smør
Olie - smagsneutral
Citron
Cherrytomat
Dild
Rugbrød
Feldsalat
Remoulade
Køkkenredskaber til smørrebrød med fiskefilet
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 spiseske
2 tallerkener
1 stegepande
1 spatel
1 skærebræt
1 skarp kniv
1 lille skål
1 rent viskestykke
Decilitermål
Køkkenvægt
Spiseske
Middagstallerken
Stegepande
Spatel
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Lille røreskål
Viskestykke
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Stege fiskefileter:
3.
Mål rugmelet op, og fordel det på en flad tallerken.
4.
Vend hver fiskefilet i rugmelet, så det dækker fiskefileterne helt. Vask hænder, når du har rørt ved råt fisk.
5.
Varm en stegepande op til middelhøj varme. Kom smør og olie på panden, og lad smørret bruse af.
6.
Læg fiskefileterne på stegepanden, og steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
7.
Læg fiskefileterne på en ren tallerken, mens du gør resten klar.
Forberede tilbehør:
8.
Skær citronen i kvarte.
9.
Halver cherrytomaterne.
10.
Kom vand i en lille skål. Skyl dilden i vandet, og tør den på et rent viskestykke.
Anrette smørrebrødet:
11.
Læg en lille håndfuld salatblade på hver skive rugbrød.
12.
Læg fiskefileterne ovenpå salaten.
13.
Top fiskefileterne med remoulade, og pynt med de halve cherrytomater.
14.
Pynt med dild, og læg en kvart citron ved siden af hvert stykke smørrebrød.
15.
Pres citronen ud over fisken, lige inden du skal spise smørrebrødet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1117 kJ / 266 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 35 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt: 3,4 g
Kostfibre: 3 %