Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Grøntsager:

3.

Skræl gulerødderne. Skær dem i tern på størrelse med en ært. Se videoen.

4.

Kom vand i en lille gryde, læg låg på gryden, og varm op, til vandet koger. Kom gulerods-ternene i vandet, og kog dem i 1 minut. Kom frosne ærter i gryden, og kog i 30 sekunder mere.

5.

Stil en si i håndvasken, og hæld vand, gulerødder og ærter i sien. Hæld koldt vand over gulerødderne og ærterne. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

Mayonnaise:

6.

Kom eddike, pasteuriserede æggeblommer og Dijonsennep i en skål, og pisk det sammen.

7.

Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.

8.

Smag mayonnaisen til med salt og peber. Se videoen.

Saml salaten:

9.

Åbn dåsen med asparges, og hæld dem ned i en si i håndvasken. Las aspargeserne tørre på et viskestykke.

10.

Vend gulerødder, ærter og asparges i mayonnaisen med en dejskraber. Smag til med salt og peber igen.

Næringsindhold per portion

Energi: 626 kJ / 150 kcal

Protein: 3 %

Kulhydrat: 3 %

Fedt: 95 %

Heraf mættet fedt: 1,3 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Skære gulerod i store, små og meget små tern

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min