Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skræl gulerødderne. Skær dem i tern på størrelse med en ært. Se videoen.

4.

Kom vand i en lille gryde, læg låg på gryden, og varm op, til vandet koger. Kom gulerods-ternene i vandet, og kog dem i 1 minut. Kom frosne ærter i gryden, og kog i 30 sekunder mere.

5.

Stil en si i håndvasken, og hæld vand, gulerødder og ærter i sien. Hæld koldt vand over gulerødderne og ærterne. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.

6.

Kom eddike, pasteuriserede æggeblommer og Dijonsennep i en skål, og pisk det sammen.

7.

Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.

8.

Smag mayonnaisen til med salt og peber. Se videoen.

9.

Åbn dåsen med asparges, og hæld dem ned i en si i håndvasken. Las aspargeserne tørre på et viskestykke.

10.

Vend gulerødder, ærter og asparges i mayonnaisen med en dejskraber. Smag til med salt og peber igen.

Næringsindhold per portion

Energi: 626 kJ / 150 kcal

Protein: 3 %

Kulhydrat: 3 %

Fedt: 95 %

Heraf mættet fedt: 1,3 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gulerod, skære i tern

Gulerod, skære i tern

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Måleenheder, spiseske, teske, knivspids

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min