![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Smørelse og dip>
- Italiensk salat
Italiensk salat
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/1z0hfiuq/italiensk_salat-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Spis italiensk salat ovenpå for eksempel en rugbrødsmad med skinke. Hvis du vil have den med i madpakken, så kom salaten ned i en lille bøtte med låg. Kom så salaten på din mad, lige inden du skal spise den.
Tip: Jo tykkere mayonnaisen er, jo bedre. De mange grøntsager indeholder meget vand, så når mayonnaisen har stået lidt, kan du risikere at den bliver meget tyndere.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til italiensk salat
Italiensk salat
50 g. gulerødder
50 g. frosne ærter
1 tsk. eddike
½ dl. pasteuriserede æggeblommer
Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
½ tsk. Dijonsennep
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 dl. aspargessnitter fra dåse
Evt. friske krydderurter til pynt
![](/media/uumnpdz5/gullerødder.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gulerod
![](/media/0i3i5v3s/ærter2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ærter
![](/media/b3udce3c/lagereddike-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Eddike - lagereddike
![](/media/ewtddwfb/fdb-aeggeblomme.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æggeblommer (pasteuriserede)
![](/media/o1vo5r54/rapsolie-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rapsolie
![](/media/h4ddqgl3/fdb-dijonsennep_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dijonsennep
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/gtvo1mjp/aspargessnitter.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Aspargessnitter (dåse)
![](/media/nivfv5nu/fdb-persille_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Persille
Køkkenredskaber til italiensk salat
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 tyndskræller
1 lille gryde
1 grydelåg
1 si
1 rent viskestykke
1 stor skål
1 elpisker
1 dejskraber
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/xfagfxjy/tyndskraeller-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tyndskræller
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/xiueieh2/grydelåg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grydelåg
![](/media/l1ia4aev/si-sigte.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Si
![](/media/wrfjgdrm/viskestykke.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Viskestykke
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/paxm0ybi/fdb-redskaber14-jpg_800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Elpisker
![](/media/zgipmcnh/fdb-redskaber43.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Grøntsager:
3.
Skræl gulerødderne. Skær dem i tern på størrelse med en ært. Se videoen.
4.
Kom vand i en lille gryde, læg låg på gryden, og varm op, til vandet koger. Kom gulerods-ternene i vandet, og kog dem i 1 minut. Kom frosne ærter i gryden, og kog i 30 sekunder mere.
5.
Stil en si i håndvasken, og hæld vand, gulerødder og ærter i sien. Hæld koldt vand over gulerødderne og ærterne. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
Mayonnaise:
6.
Kom eddike, pasteuriserede æggeblommer og Dijonsennep i en skål, og pisk det sammen.
7.
Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
8.
Smag mayonnaisen til med salt og peber. Se videoen.
Saml salaten:
9.
Åbn dåsen med asparges, og hæld dem ned i en si i håndvasken. Las aspargeserne tørre på et viskestykke.
10.
Vend gulerødder, ærter og asparges i mayonnaisen med en dejskraber. Smag til med salt og peber igen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 626 kJ / 150 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 3 %
Fedt: 95 %
Heraf mættet fedt: 1,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer