
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Smørelse og dip>
- Italiensk salat
Italiensk salat
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Spis italiensk salat ovenpå for eksempel en rugbrødsmad med skinke. Hvis du vil have den med i madpakken, så kom salaten ned i en lille bøtte med låg. Kom så salaten på din mad, lige inden du skal spise den.
Tip: Jo tykkere mayonnaisen er, jo bedre. De mange grøntsager indeholder meget vand, så når mayonnaisen har stået lidt, kan du risikere at den bliver meget tyndere.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til italiensk salat
Ingredienser
50 g. gulerødder
50 g. frosne ærter
1 tsk. eddike
½ dl. pasteuriserede æggeblommer
Ca. 2 dl. smagsneutral olie, fx rapsolie
½ tsk. Dijonsennep
1 tsk. salt
1 knivspids peber
1 dl. aspargessnitter fra dåse
Evt. friske krydderurter til pynt

Gulerod

Ærter

Eddike

Æggeblommer (pasteuriserede)

Rapsolie

Dijonsennep

Salt

Peber

Aspargessnitter (dåse)

Persille
Køkkenredskaber til italiensk salat
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 lille skarp kniv
1 tyndskræller
1 lille gryde
1 grydelåg
1 si
1 rent viskestykke
1 stor skål
1 elpisker
1 dejskraber

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Lille skarp kniv

Tyndskræller

Lille gryde

Grydelåg

Si

Viskestykke

Stor skål

Elpisker

Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skræl gulerødderne. Skær dem i tern på størrelse med en ært. Se videoen.
4.
Kom vand i en lille gryde, læg låg på gryden, og varm op, til vandet koger. Kom gulerods-ternene i vandet, og kog dem i 1 minut. Kom frosne ærter i gryden, og kog i 30 sekunder mere.
5.
Stil en si i håndvasken, og hæld vand, gulerødder og ærter i sien. Hæld koldt vand over gulerødderne og ærterne. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
6.
Kom eddike, pasteuriserede æggeblommer og Dijonsennep i en skål, og pisk det sammen.
7.
Hæld olie i skålen i meget tynd stråle, mens du pisker. Det skal blive en tyk mayonnaise.
8.
Smag mayonnaisen til med salt og peber. Se videoen.
9.
Åbn dåsen med asparges, og hæld dem ned i en si i håndvasken. Las aspargeserne tørre på et viskestykke.
10.
Vend gulerødder, ærter og asparges i mayonnaisen med en dejskraber. Smag til med salt og peber igen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 626 kJ / 150 kcal
Protein: 3 %
Kulhydrat: 3 %
Fedt: 95 %
Heraf mættet fedt: 1,3 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer