![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Streetfood>
- Kyllingespyd
Kyllingespyd
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/0skdst5v/ara_1351-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Smæk marineret kylling på et spyd og guf de saftige godbidder direkte fra pinden. Se dét er lækkert. Især på madpakken.
Tip: Du kan både bage spyddene i ovnen, grille dem eller stege dem på panden.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kyllingespyd
Kyllingespyd:
280 g. kyllingeinderfilet
4 spsk. olie til stegning
Marinade:
½ lime
1 fed hvidløg
½ spsk. olie
1 spsk. honning
2 spsk. soja
![](/media/5kfhu4nk/kyllingefillet-1200px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kyllingeinderfilét
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/ygonfhon/lime.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lime
![](/media/hawhuhqp/hvidløg-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvidløg
![](/media/hfxceikq/fdb-honning.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Honning
![](/media/fewlhvux/soja-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Soja
Køkkenredskaber til kyllingespyd
4 træspyd
1 køkkenvægt
1 spiseske
1 citruspresser
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 mellemstor skål
1 stegepande
1 paletkniv
![](/media/04vgrils/træspyd.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Træspyd - bambusspyd
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/qq4fr4xb/fdb-redskaber25_kopier-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Citruspresser
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/q4kbwss4/stegepande-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stegepande
![](/media/ghag2swr/palet-eller-paletkniv-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Forbered spyd:
3.
Hvis du bruger træspyd, skal du lægge dem i blød i koldt vand i 5-10 minutter, før du bruger dem.
Marinade:
4.
Pres saften ud af den halve lime. Se videoen.
5.
Pil og hak hvidløget fint. Se videoen.
6.
Kom hvidløg, olie, honning, soja og lime op i en mellemstor skål. Rør alle ingredienserne sammen.
Kylling:
7.
Tag et rent skærebræt og en ren kniv. Skær kyllingekødet i stykker på cirka 3 x 3 centimeter.
8.
Kom dem op i skålen med marinaden, og bland det hele godt sammen. Lad kødet trække minimum 20 minutter i marinaden.
Kyllingespyd:
9.
Klip træspydene, så de passer til en madkasse i længden.
10.
Kom kyllinge-stykkerne på de 4 spyd.
11.
Varm en stor stegepande op til høj varme. Kom olie på panden og varm den op. Læg spyddene på, og steg dem i cirka 15 minutter. Vend kyllingespydene undervejs, så de får en fin lysebrun farve hele vejen rundt og bliver gennemstegte.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 929 kJ / 222 kcal
Protein: 30 %
Kulhydrat: 11 %
Fedt: 59 %
Heraf mættet fedt: 0,6 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer