1. >
  2. Opskrifter>
  3. Bagværk>
  4. Bagværk, øvrige>
  5. Skør spansk dessert

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Hjemmelavede kiks:

3.

Stil en gryde på kogepladen. Varm den op ved middel varme.

4.

Kom smør i gryden, skru ned på middel varme, og lad smørret smelte. Det skal kun lige blive flydende.

5.

Bland mel, flormelis og salt sammen i en skål.

6.

Slå ægget ud i en kop. Vask hænder. Se videoen.

7.

Hæld ægget og det smeltede smør i blandingen.

8.

Rør det hele sammen.

9.

Vask limefrugten, og riv skallen fint på et rivejern.

10.

Kom den revne skal ned i dejen, og rør sammen igen.

11.

Tænd ovnen på 180 grader.

12.

Tag en bageplade med bagepapir, og fordel små portioner af dejen med en teske rundt på bagepapiret. Smør dejen tyndt ud.

13.

Når ovnen er varm, sættes bagepladen ind. Bagetiden er cirka 12 minutter. Hold øje med kiksene. De skal kun lige blive gyldne i kanten. Når de er klar, tager du dem ud og sætter dem på køl, så de bliver helt sprøde.

Anretning af dessert:

14.

Lave nogle fine kugler af isen, og fordel olivenolien henover.

15.

Drys med salt, og sæt til sidst kiksene ned i iskuglerne - to kiks per person. Resten lægges i kagedåsen til en anden dag. "Buen provecho" - velbekomme på spansk!

Næringsindhold per portion

Energi: 1913 kJ / 457 kcal

Protein: 5 %

Kulhydrat: 33 %

Fedt: 62 %

Heraf mættet fedt: 5 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 50 min