
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Desserter og drikke>
- Skør spansk dessert
Spansk dessert - is med olivenolie og havsalt
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 18 min.
Sværhedsgrad: Medium

Spanierne kan også godt lide at ”lege” med maden, og sætte smage sammen på nye måder. Prøv for eksempel denne opskrift på is dessert med olivenolie, havsalt og hjemmelavede kiks. Brug den bedste ekstra olivenolie, som du kan finde!
Med denne spanske dessert vil du helt sikkert overraske dine venner. Det er bare super godt og sjovt på samme tid!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til skør spansk dessert
Kiks:
50 g. hvedemel
50 g. flormelis
1 knivspids salt
1 æg
50 g smør
Skal fra en ½ usprøjtet lime
Tilbehør:
400 g. chokolade- eller vanilje-is
½ dl jomfruolivenolie
½ tsk. salt i flager

Hvedemel

Flormelis

Salt

Æg

Smør

Lime

Vaniljeis

Jomfruolivenolie
Køkkenredskaber til skør spansk dessert
Køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille gryde
1 skål
1 piskeris
1 kop
1 rivejern
1 bageplade
Bagepapir
1 teske
1 spiseske eller isske

Køkkenvægt

Decilitermål

Lille gryde

Røreskål

Piskeris

Kop

Rivejern

Bageplade

Bagepapir

Teske

Spiseske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Hjemmelavede kiks:
3.
Stil en gryde på kogepladen. Varm den op ved middel varme.
4.
Kom smør i gryden, skru ned på middel varme, og lad smørret smelte. Det skal kun lige blive flydende.
5.
Bland mel, flormelis og salt sammen i en skål.
6.
Slå ægget ud i en kop. Vask hænder. Se videoen.
7.
Hæld ægget og det smeltede smør i blandingen.
8.
Rør det hele sammen.
9.
Vask limefrugten, og riv skallen fint på et rivejern.
10.
Kom den revne skal ned i dejen, og rør sammen igen.
11.
Tænd ovnen på 180 grader.
12.
Tag en bageplade med bagepapir, og fordel små portioner af dejen med en teske rundt på bagepapiret. Smør dejen tyndt ud.
13.
Når ovnen er varm, sættes bagepladen ind. Bagetiden er cirka 12 minutter. Hold øje med kiksene. De skal kun lige blive gyldne i kanten. Når de er klar, tager du dem ud og sætter dem på køl, så de bliver helt sprøde.
Anretning af dessert:
14.
Lave nogle fine kugler af isen, og fordel olivenolien henover.
15.
Drys med salt, og sæt til sidst kiksene ned i iskuglerne - to kiks per person. Resten lægges i kagedåsen til en anden dag. "Buen provecho" - velbekomme på spansk!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1913 kJ / 457 kcal
Protein: 5 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 62 %
Heraf mættet fedt: 5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer