Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Bund:

3.

Tænd ovnen på 180 grader.

4.

Slå et æg ud i en kop. Hæld det op i en røreskål. Gentag med de andre æg. Se videoen.

5.

Kom sukker i skålen. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt med en elpisker. Se videoen.

6.

Si mel, kakao og bagepulver ned i æggemassen, og rør rundt. Se videoen.

7.

Beklæd en springform på 22 cm med bagepapir og smør kanten med lidt smør. Hæld kagemassen ned i formen og fordel den i et jævnt lag med en dejskraber. Se videoen.


Tegn alternativt en cirkel på 22 cm på et stykke bagepapir, og vend bagepapiret om. Fordel kagemassen i et jævnt lag med en ske eller en dejskraber i den runde cirkel på bagepapiret. Klip eventuelt lidt af bagepapiret af, så kanterne ikke blæser op i kagemassen, når den kommer i ovnen. Se videoen.

8.

Bag bunden i cirka 15 minutter. Tjek om den er færdig, ved at stikke en gaffel eller en lille skarp kniv i kagen - hvis der er dej på gaflen, er den ikke færdig. Lad kagebunden køle helt af når den er færdig. Se videoen.

Isen:

9.

Tag isen op af fryseren. Lad den stå et par minutter.

10.

Kom husholdningsfilm ned i en skål med samme diameter som kagebunden, og tryk isen ned i skålen, så isen får en helt glat bue i bunden af skålen, og en flad overflade i toppen. Læg kagebunden ovenpå isen.

11.

Stil isen i fryseren, imens du laver marengs.

Marengs:

12.

Hæld æggehviderne op i en skål, og pisk æggehviderne helt stive med en elpisker. Se videoen.

13.

Hæld salt i æggehviderne. Tilføj lidt sukker ad gangen til de stive æggehvider, og pisk igen. Fortsæt sådan, til du har pisket alt sukkeret i æggehviderne.

14.

Hvis du vil have farve i marengsen, kan du til slut hælde et par dråber frugtfarve i marengsen, og vende dem forsigtigt rundt med en dejskraber.

Pyntning:

15.

Tænd ovnen på grill eller 250 grader varmluft.

16.

Tag en sprøjtepose, og klip hul i spidsen, og sæt tyllen i. Se videoen.

Har du ikke sprøjtepose kan du bruge en frysepose og klippe hul i det ene hjørne. Har du ingen tyller, kan du sagtens bruge sprøjteposen uden tylle, eller smøre marengsen på kagen med en dejskraber. Se videoen.

17.

Fyld marengsen i sprøjteposen med en dejskraber.

18.

Kom bagepapir i et ovnfast fad. Tag isen med kagebunden op af fryseren. Placér isen med kagebunden nederst på fadet, ved at trække i husholdningsfilmen, så den på denne måde kommer ud af skålen. Fjern husholdningsfilmen. Nu skal der arbejdes hurtigt, så isen ikke når at smelte!

19.

Pynt nu hele isen med små dutter af marengs. Sørg for, at hele isen er dækket - man må slet ikke kunne se noget is. Få eventuelt hjælp af en voksen til at tjekke, om den er dækket helt.

20.

Sæt nu isen på en rist på den nederste rille i ovnen. Isen skal nu bages i maks 5 minutter. Men hold øje med den, da ovnens grill-funktioner er meget forskellige.

Isen er færdig, når marengsen har fået en jævn, lysebrun og fast overflade.

21.

Tag isen ud. Pynt den eventuelt hurtigt med festligt pynt, og server straks. Spis isen sammen med vafler og frisk frugt.

Næringsindhold per portion

Energi: 2923 kJ / 699 kcal

Protein: 8 %

Kulhydrat: 60 %

Fedt: 31 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Pisket dej

Pisket dej

Pisket dej, sigte mel

Pisket dej, sigte mel

Pisket dej, fylde springform

Pisket dej, fylde springform

Kage, vurdér om den er bagt

Kage, vurdér om den er bagt

Marengs

Marengs

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 167 min