Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Kikærte-kyskager:

3.

Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn.

4.

Åbn dåsen eller brikken med kikærter, og hæld det hele ned i et dørslag med en stor skål nedenunder dørslaget.

5.

Pisk kikærtevand med en håndmixer ved højeste hastighed i ca. 5-10 minutter. Det skal blive til en fast, hvid skum. Skummen er klar, når du kan vende bunden i vejret på skålen, uden at den falder ud.

6.

Kom 1 spiseskefuld flormelis i. Pisk videre. Gentag, indtil du har brugt alt flormelissen. Forsæt på samme måde med sukkeret. Nu har du en blank marengsmasse.

7.

Kom marengsmassen i en sprøjtepose eller en frysepose med en dejskraber. Se videoen.

8.

Sprøjt massen ud i små toppe på bagepapiret. De skal være cirka 3 centimeter i diameter. Der kan være cirka 25 marengstoppe på hver bageplade. Se videoen.

9.

Kom bagepladerne i ovnen. Bag dem i cirka 1½ time, til de er blevet hårde på ydersiden. Hvis de er lidt store i det, skal de måske bage i 2 timer. Lad pladerne stå i ovnen og sluk den. Og tag kyskagerne ud, når ovnen er kold.

10.

Opbevar kikærte-kyskagerne i en lufttæt beholder. De kan holde sig i mindst en uge.

Næringsindhold per portion

Energi: 75 kJ / 18 kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 100 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Inspiration

Samlet tid: 20 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min