1. >
  2. Opskrifter>
  3. Desserter>
  4. Kikærte-kyskager

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 100 grader almindelig ovn.

4.

Åbn dåsen eller brikken med kikærterne og hæld det hele ned i et dørslag med en stor skål nedenunder dørslaget.

5.

Pisk kikærte-vand med en håndmixer ved højeste hastighed i ca. 5-10 minutter. Det skal blive til en fast, hvid skum. Skummen er klar, når du kan vende bunden i vejret på skålen, uden at den falder ud.

6.

Kom 1 spiseske flormelis i. Pisk igen. Drys flormelissen i lidt ad gangen, mens du pisker. Pisk sukkeret i på samme måde. Pisk, til du har en fast, blank marengs-masse.

7.

Kom marengs-massen i en sprøjtepose eller en frysepose med en dejskraber.

8.

Sprøjt massen ud i små toppe på bagepapiret. De skal være cirka 3 centimeter i diameter. Der kan være cirka 25 marengstoppe på hver bageplade. Se videoen.

9.

Kom bagepladerne i ovnen. Bag dem i cirka 1 ½ time, til de er blevet hårde på ydersiden. Hvis de er lidt store i det, skal de måske bage i 2 timer. Lad pladerne stå i ovnen og sluk den. Og tag kyskagerne ud, når ovnen er kold.

10.

Opbevar kikærte kyskagerne i en lufttæt beholder. De kan holde sig i mindst en uge.

Næringsindhold per portion

Energi: 75 kJ / 18 kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 100 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Sprøjtepose og tylle

Sprøjtepose og tylle

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 25 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min