![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Frugt, bær og nødder>
- Bær>
- Islandsk isbjerg af skyr
Islandsk isbjerg af skyr
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/hbsaihni/islandsk_skyr_isbjerg-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Skyr er en slags tyk yoghurt fra Island. Det smager lidt surt, men i den her kage er den perfekt sammen med de friske bær, fløde og kiksebund.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til islandsk isbjerg af skyr
Ingredienser
25 g. smør
½ pakke digestivekiks
500 g. skyr
100 g. sukker
5 dl. piskefløde
1 knivspids stødt kanel
200 g. blåbær
200 g. hindbær
40 g. chokolade
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/avbfpydh/digestive-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Digestivekiks
![](/media/go3n1usj/skyr1.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skyr
![](/media/x0wbfdzv/fdb_-stroesukker_oeko_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Sukker
![](/media/owanodvu/fdb-piskefloede_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Piskefløde
![](/media/o3bhev3k/fdb_-stoedtkanel_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kanel (stødt)
![](/media/nx2ppoy2/blåbær.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Blåbær - friske
![](/media/zf4nharx/hindbær.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hindbær
![](/media/ie3dohbo/kogechokolade-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Chokolade (koge)
Køkkenredskaber til islandsk isbjerg af skyr
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 lille skarp kniv
1 lille gryde
1 røreske
1 lille skål
1 frysepose
1 kagerulle
1 stor skål
1 elpisker
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 dørslag
1 glasskål til servering
1 dejskraber
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/snydq23g/fdb-redskaber07.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille gryde
![](/media/otleyycw/røreske.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Røreske
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/z4khmclg/fdb-redskaber60.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Frysepose
![](/media/1aoj4ons/kagerulle.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kagerulle
![](/media/m5kdspa2/stor-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor røreskål
![](/media/paxm0ybi/fdb-redskaber14-jpg_800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Elpisker
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/khfewcrn/fdb-redskaber20.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dørslag
![](/media/bo2p3rt4/glasskål.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Glasskål
![](/media/zgipmcnh/fdb-redskaber43.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kiksebund:
3.
Kom smør i gryden, og smelt det ved middel varme.
4.
Kom kiksene i en frysepose, og bind en knude på posen. Tag en kagerulle, og knus kiksene med kagerullen.
5.
Kom de knuste kiks og det smeltede smør ned i en skål. Rør det sammen.
Skyr-creme:
6.
Kom skyr, sukker, fløde og stødt kanel en anden skål. Pisk det sammen med en elpisker. Se videoen.
Bær:
7.
Tag et dørslag, og stil det ned i håndvasken. Kom blåbær og hindbær i dørslaget, og skyl dem grundigt. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
8.
Hak chokoladen fint med en brødkniv. Se videoen.
Samle isbjerge:
9.
Tag en stor serveringsskål eller 12 små glas frem. Kom kikseblandingen i skålen eller glassene og fordel den jævnt over bunden. Pas på, at du ikke maser det for hårdt sammen.
10.
Fordel blåbær og hindbær i et jævnt lag ovenpå kikseblandingen.
11.
Kom den piskede skyr-creme over bærerne. Fordel cremen i et jævnt lag med en dejskraber.
12.
Pynt med hakket chokolade.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 17142 kJ / 4097 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 32 %
Fedt: 58 %
Heraf mættet fedt: 165 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer