
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Mellemmåltider>
- Sjove grøntsager
Sjove grøntsager
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Nem

Grøntsager er sjove, man skal bare lige hjælpe dem lidt på vej. Her kan du lave en hel grøntsagsby med vikingeskibe, tomatmænd og farverige træer. Det er helt okay at lege med maden, så længe du husker at spise den, når du er færdig.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sjove grøntsager
Agurk med gulerod
1 agurk
1 dl. hvidløgsdressing
2-3 gulerødder
Grøntsagsspyd
1 peberfrugt, eller 2 halve peberfrugter i forskellig farve
1 lille agurk
½ blomkålshoved
Bladsellerivifte
1 bladselleri
Isterninger
Radise-flag
10 aflange radiser
Tomat-fyr
1 blommetomat
1 gulerod
2 edamamebønner
1 tyk skive agurk
Squash-skib
1 lille squash
50 g. edamamebønner
½ rød peberfrugt

Agurk

Hvidløgsdressing

Gulerod

Peberfrugt

Blomkål

Bladselleri

Isterning

Radise

Blommetomat

Edamamebønner - sojabønner

Squash
Køkkenredskaber til sjove grøntsager
1 lille skarp kniv
1 stor skarp kniv
1 skærebræt
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 kartoffelskræller
1 mandolinjern
1 teske
1 mellem skål
1 serveringsfad

Urtekniv

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Målebæger

Køkkenvægt

Kartoffelskræller

Mandolinjern

Teske

Mellem røreskål

Serveringsfad
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Agurk med gulerod:
3.
Vask agurken. Skær den i 2-3 centimeter tykke skiver.
4.
Fjern nogle af kernerne i midten af agurke-skiverne med en teske, så der bliver en lille fordybning.
5.
Kom en teskefuld hvidløgsdressing i fordybningen på agurke-skiverne.
6.
Skræl gulerødderne. Skær tynde skiver af gulerødderne med en tyndskræller. Se videoen.
7.
Form gulerods-strimlerne til cirkler, og læg dem på agurke-skiverne. Brug hvidløgsdressingen som "lim".
Grøntsagsspyd:
8.
Skyl peberfrugten. Skær den over, og fjern kernerne og stilken. Se videoen.
9.
Skær peberfrugten ud i tern. Se videoen.
10.
Skyl agurken, og skær den ud i terninger.
11.
Skyl blomkålen, og del den i buketter. Se videoen.
12.
Sæt skiftevist peberfrugt, agurk og blomkål på træspyd.
Bladsellerivifte:
13.
Skær roden af bladselleri-stilkene. Skyl alle stilkene, og lad dem dryppe af.
14.
Skær bladselleri-stilkene ud i stave på cirka 10 centimeter.
15.
Skær 8-10 snit på langs af hver stilk. Lad cirka 1 centimeter af stilken skal være hel.
16.
Hæld koldt vand i en stor skål, og læg isterninger i vandet.
17.
Læg bladselleristilkene i isvandet i cirka 20 minutter, så de folder sig ud til en vifte.
Radise-flag:
18.
Skyl radisserne, og skær de grove blade væk. Lad lidt af toppen blive siddende på. Se videoen.
19.
Skær et kryds i spidsen af hver radise, så de kommer til at ligne små flag.
Tomat-fyr:
20.
Tø to edamamebønner el. store ærter op. Kom dem i en skål, og hæld kogende vand over. Lad dem stå 5 minutter.
21.
Skyl tomat, gulerod og agurk. Dub dem tørre.
22.
Skær guleroden i tynde strimler med en tyndskræller. Læg dem som hår to tomat-ansigtet. Se videoen.
23.
Sæt to edamamebønner fast på tomaten som øjne med små stykker tandstikker.
24.
Skær en tyk skive agurk over. Fjern kernerne, og brug den halve agurkeskive til mund.
25.
Skyl squashen, og skær den over på langs. Fjern kernerne med en teske.
26.
Fyld squashen med edamamebønner. Hvis du bruger frosne edamamebønner, skal du tø dem op i en skål med kogende vand i 4-5 minutter.
27.
Skyl peberfrugten, og fjern kernerne. Skær peberfrugten ud i store stykker som. Sæt et stykke rød peberfrugt på et træspyd, og sæt spyddet i squash-båden som et sejl.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 0 kJ / kcal
Protein: 0 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 0 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer