
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Argentinsk rejesandwich
Argentinsk rejesandwich
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Mikkel er på hvalsafari i Patagonien, hvor han bliver budt på lækker frokost:
”Det her er en af de bedste sandwich, jeg nogensinde har fået! Ikke nok med at den blev lavet og spist på en smuk, øde strand i Patagonien, men det var også lige efter, jeg havde sejlet i kajak ved siden af enorme hvaler. Vild oplevelse! Og så smager en sandwich bare altid godt, når man lige har været aktiv, er ude i naturen og i godt selskab. Så find dit yndlingsbrød frem, og pift det op med stegte kæmperejer. Tag en stor bid, og drøm dig ned til sol, sommer og hygge på stranden med udsigt til legende hvaler.
Godt brød, godt fyld og vanvittigt gode rejer = hvalsafari-sandwich fra Argentina. Velbekomme!”
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til argentinsk rejesandwich
Ingredienser:
4 store salatblade
4 tomater
6 tomater
2 tomater
32-40 stk. optøede og pillede kæmperejer
48-60 stk. optøede og pillede kæmperejer
16-20 stk. optøede og pillede kæmperejer
4 fed hvidløg
6 fed hvidløg
2 fed hvidløg
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
4 sandwichboller
6 sandwichboller
2 sandwichboller
4 spsk. mayonnaise
6 spsk. mayonnaise
2 spsk. mayonnaise

Tomat

Rejer

Hvidløg

Olie - smagsneutral

Salt

Ciabattaboller

Mayonnaise
Køkkenredskaber: til argentinsk rejesandwich
1 urtekniv
1 skærebræt
Køkkenrulle
1 spiseske
1 stegepande
1 teske
1 grydeske
1 brødrister
1 brødkniv
1 smørekniv

Urtekniv

Skærebræt

Køkkenrulle

Spiseske

Stegepande

Teske

Grydeske

Brødrister

Brødkniv

Kniv bestik
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fyld:
3.
Skyl salatbladene og tomaterne. Se videoen.
4.
Skær tomaterne i skiver.
Rejer:
5.
Læg kæmperejerne på et stykke køkkenrulle, og lad dem dryppe af. Vask hænder.
6.
Pil hvidløgene, og hak dem. Se videoen.
7.
Kom olie på en stegepande, og varm den op til høj varme.
8.
Kom kæmperejer, hvidløg og salt på stegepanden, og rør rundt med en spatel.
9.
Steg kæmperejerne i cirka 5 minutter, mens du rører rundt. De skal være lyserøde og gyldne.
Saml sandwich:
10.
Rist sandwichbollerne på begge sider på en brødrister.
11.
Skær sandwichbollerne over på midten, og smør mayonnaise på begge sider.
12.
Læg salatbladet på underbollen, og læg kæmperejer og tomatskiver ovenpå. Luk sandwichen med overbollen. Gentag med alle sandwichene.
Læg salatbladet på underbollen, og læg kæmperejer og tomatskiver ovenpå. Luk sandwichen med overbollen. Gentag med den anden sandwich.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1845 kJ / 441 kcal
Protein: 16 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 42 %
Heraf mættet fedt: 2,75 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer