
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Knækbrød
Knækbrød
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Medium

Disse knækbrød er en lækker, sund snack, når den lille sult melder sig.
Tip: Du kan også komme krydderier i dejen, hvis du vil lave dine knækbrød lidt anderledes - prøv for eksempel med lidt oregano.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til knækbrød
Knækbrød:
100 g. hasselnødder
100 g. græskarkerner
1 ¾ dl. vand
1 tsk. honning
1 tsk. salt
2 dl. grahamsmel
1 ½ dl. hvedemel

Hasselnødder

Græskarkerner

Vand

Honning

Salt

Grahamsmel

Hvedemel
Køkkenredskaber til knækbrød
1 køkkenvægt
1 teske
1 skærebræt
1 brødkniv
1 mellem skål
1 røreske
Bagepapir
1 bageplade
1 kagerulle
1 pizzaskærer
1 bagerist
1 sæt grydelapper

Køkkenvægt

Teske

Skærebræt

Brødkniv

Mellem røreskål

Røreske

Bagepapir

Bageplade

Kagerulle

Pizzaskærer

Bagerist

Grydelapper
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Hak hasselnødderne fint med en brødkniv. Se videoen.
4.
Hak græskarkernerne groft.
5.
Tag en lille gryde. Kom vand i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
6.
Tag en skål. Hæld de hakkede hasselnødder, hakkede græskarkerner, lunkent vand, honning, salt, grahamsmel og hvedemel op i skålen. Bland det sammen.
7.
Drys lidt mel på bordet, og kom dejen ud på bordet. Saml dejen med hænderne.
8.
Læg bagepapir på en bageplade.
Form og bag knækbrød:
9.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
10.
Rul dejen meget tyndt ud med en kagerulle. Læg dejen på bagepladen.
11.
Skær dejen ud til firkanter med en pizzaskærer eller en kniv.
12.
Sæt bagepladen i ovnen, og bag knækbrødene i cirka 10-15 minutter. Hold øje med dem.
13.
Lad knækbrødene køle af på en bagerist.
Velbekomme.
Velbekomme.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1545 kJ / 368 kcal
Protein: 14 %
Kulhydrat: 36 %
Fedt: 47 %
Heraf mættet fedt 3,2 g.
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer