1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Showrisengrød

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skær toppen af knoldsellerien. Læg sellerien på skærefladen, og skær skrællen af sellerien med en skarp kniv, til den er helt hvid alle steder. Se videoen.

4.

Skær knoldsellerien i skiver, og derefter i små tern. Du skal bruge 150 g.
Skær knoldsellerien i skiver, og derefter i små tern. Du skal bruge 225 g.
Skær knoldsellerien i skiver, og derefter i små tern. Du skal bruge 75 g.

5.

Skyl fennikellen og skær bunden af. Skær fennikellen i tynde skriver, og derefter i små tern. Se videoen.

6.

Pil hvidløget, og hak dem fint. Se videoen.

7.

Skær den røgede mørbrad i små tern.

8.

Riv parmesanosten på den fine side af rivejernet.

9.

Kom kold vand i en balje. Skyl spinaten i det kolde vand. Lad spinaten dryppe af på et rent viskestykke.

10.

Kom 7 dl vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
Kom 10 ½ dl vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.
Kom 3 ½ dl vand i en gryde. Læg låg på gryden, og bring vandet i kog.

11.

Kom en grøntsagsbouillonterning ned i gryden og rør, til bouillonterningen er helt opløst. Sluk for kogepladen.
Kom 1 ½ grøntsagsbouillonterning ned i gryden og rør, til bouillonterningen er helt opløst. Sluk for kogepladen.
Kom en halv grøntsagsbouillonterning ned i gryden og rør, til bouillonterningen er helt opløst. Sluk for kogepladen.

12.

Kom olie i en gryde, og varm det op.

13.

Kom røget mørbrad ned i gryden. Steg et par minutter. Tag kødet op, og læg det på en tallerken.

14.

Kom knoldselleri, fennikel og hvidløg i gryden, og steg dem i cirka 2 minutter. Rør rundt. De må ikke tage farve.

15.

Kom risene i gryden. Rør rundt.

16.

Kom cirka 2 dl af bouillon-vandet i gryden. Rør rundt.
Kom cirka 3 dl af bouillon-vandet i gryden. Rør rundt.
Kom cirka 1 dl af bouillon-vandet i gryden. Rør rundt.

17.

Hver gang, væsken er ved at være kogt væk, tilsætter du 1 dl bouillon-vand mere. Rør rundt imens.
Hver gang, væsken er ved at være kogt væk, tilsætter du 1 dl bouillon-vand mere. Rør rundt imens.

18.

Tilsæt bouillon-vand indtil risene er bløde, men stadig har lidt bid, når du tygger på dem.
Tilsæt bouillon-vand indtil risene er bløde, men stadig har lidt bid, når du tygger på dem.

19.

Kom kødet tilbage i gryden.

20.

Kom de friske spinatblade i gryden, og rør rundt.

21.

Kom parmesanost i gryden, og rør rundt.

22.

Smag retten til med salt og peber.

23.

Anret retten i dybe tallerkener, og server groft brød til.

Næringsindhold per portion

Energi: 2296 kJ / 547 kcal

Protein: 18 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Fennikel, ordne

Fennikel, ordne

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 110 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min