![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Æg>
- Spinattærte med feta
Spinattærte med feta
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
![](/media/2rkab2lb/spinattaerte-1.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Spinat kan man købe hele året rundt - både frisk og frossen spinat. Her får du opskriften på en hjemmelavet spinattærte med feta, der gør tærten ekstra cremet.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til spinattærte med feta
Tærtebund:
140 g hvedemel
50 g grahamsmel
¼ tsk. salt
50 g smør
1 æg
2 spsk. vand
Fyld:
5 æg
5 dl yoghurt, ymer eller A38
1 tsk. salt
400 g frossen hakket spinat (evt. frisk spinat)
100 g feta i tern
![](/media/thfekxck/fdb_-hvedemel_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Hvedemel
![](/media/rbogbtb0/grahamsmel-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Grahamsmel
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/vvvboyyi/smoer-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Smør
![](/media/afrpzxw1/thumb_colourbox3099217.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Æg
![](/media/b3lkg2qn/thumb_colourbox3099415.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Vand
![](/media/qi0fzlyx/yogurt1.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Yoghurt naturel
![](/media/kzwnnhff/spinat.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spinat
![](/media/41alhp2r/fdb_-salatost_copy.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Fetaost
Køkkenredskaber til spinattærte med feta
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 decilitermål
1 minihakker eller foodprocessor
1 lille skarp kniv
1 kop
1 frysepose
1 mellem skål
2 gafler
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 kagerulle
1 tærteform (cirka 26 centimeter i diameter)
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/kkrhgigi/decilitermål-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Decilitermål
![](/media/0swjhrox/foodprocessor-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Foodprocessor
![](/media/zwtfetqj/urtekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Urtekniv
![](/media/v4pgx0te/kop-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kop
![](/media/z4khmclg/fdb-redskaber60.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Frysepose
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/ihrbhbk1/fdb-redskaber47.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Gaffel
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/1aoj4ons/kagerulle.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Kagerulle
![](/media/t20aywq3/tærteform-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tærteform
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Tærtebund:
3.
Bland hvedemel, grahamsmel og salt i en minihakker eller foodprocessor.
4.
Skær smørret i tern, og kom det op i minihakkeren. Blend, til konsistensen minder om revet parmesan.
5.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Kom vandet ned til ægget og pisk det sammen, og kom blandingen ned til melet i minihakkeren. Se videoen.
6.
Blend igen, til dejen hænger sammen.
7.
Kom dejen i en frysepose, og læg den på køl i 30 minutter.
Fyld:
8.
Optø spinaten langsomt i mikrobølgeovnen eller i en gryde.
9.
Slå et æg ud i en kop, tjek for skaller, og hæld det over i en skål. Vask hænder. Fortsæt på samme måde med resten af æggene. Se videoen.
10.
Kom yoghurt og salt i skålen, og rør det sammen med en gaffel.
11.
Vend spinaten og fetaen i fyldet, og sæt fyldet til side.
Tærtedej, fortsat:
12.
Forvarm ovnen til 200 grader.
13.
Rul tærtedejen ud, så den passer med tærteformen, og placer den så i formen. Skær eventuelt overskydende dej væk, hvis det hænger ud over kanten. Se videoen.
14.
Prik huller med en gaffel, og bag tærtebunden i 5 minutter.
Samle spinattærte:
15.
Tag tærtebunden ud af ovnen, og hæld fyldet i.
16.
Bag spinattærten i midten af ovnen i cirka 30 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2084 kJ / 498 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 30 %
Fedt: 46 %
Heraf mættet fedt: 16 g.
Kostfibre: 1 %
Kokkeskolevideoer