1. >
  2. Opskrifter>
  3. Sæson>
  4. Efterår>
  5. Stegte kantareller

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Stegte kantareller:

3.

Rens kantarellerne med en blød grøntsagsbørste. Hvis der er meget jord på kantarellerne, kan de børstes rene under vandhanen. Se videoen.

4.

Skær lidt af kantarellernes rod. Del de store kantareller i mindre stykker.

5.

Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Se videoen.

Pil skalotteløget, og hak det fint. Se videoen.

6.

Varm en pande op til middel varme. Smelt smør på en pande, og svits løgene i cirka 3 minutter. De skal ikke blive brune.

Smelt smør på en pande, og svits løget.

7.

Skyl timian-stilkene, og tør dem i et rent viskestykke. Tilsæt timianbladene til panden. Se videoen.

Skyl timian-stilken, og tør den i et rent viskestykke. Tilsæt timianbladene til panden. Se videoen.

8.

Skru panden op til høj varme. Tilsæt kantarellerne, og svits dem i cirka 3 minutter, mens du rører rundt.

Skru panden op til høj varme. Tilsæt kantarellerne, og svits dem i cirka 2 minutter, mens du rører rundt.

9.

Tilsæt eventuelt creme fraiche eller piskefløde. Smag til med salt.

10.

Rist brødet. Kom kantarellerne på dit ristede brød. Pynt eventuelt med mere frisk timian.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rense svampe

Rense svampe

Løg, hakke

Løg, hakke

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min