
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Selleribøffer med kartofler i tomat
Selleribøffer med kartofler i tomat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Glem alt om hakkedrengen. De her bøffer er med garanti din nye livret.
Tip: Gem én til en sandwich, og tag den i madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til selleribøffer med kartofler i tomat
Selleribøffer:
½ knoldselleri
2 løg
½ dl grahamsmel
1 tsk. salt
1 knivspids peber
2 æg
6 spsk. olie til stegning
Kartofler i tomat:
800 g små kartofler
1 stort løg
2 fed hvidløg
5 rosmarinkviste
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
½ dl olie
1 laurbærblad
2 dl vand
2 tsk. salt
1 knivspids peber
1 dl persille

Knoldselleri

Løg

Grahamsmel

Salt

Peber

Æg

Olie - smagsneutral

Kartoffel

Hvidløg

Rosmarin (frisk)

Hakkede tomater

Laurbærblad

Vand

Persille
Køkkenredskaber til selleribøffer med kartofler i tomat
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 stor skål
1 kop
1 røreske
Bagepapir
1 bageplade
1 stegepande
1 spatel
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 stor gryde
1 grydelåg

Decilitermål

Teske

Spiseske

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Rivejern

Stor røreskål

Kop

Røreske

Bagepapir

Bageplade

Stegepande

Spatel

Lille røreskål

Viskestykke

Stor gryde

Grydelåg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Selleribøffer:
3.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af oppefra og ned med kniven. Se videoen.
4.
Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 4 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.
Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 6 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.
Tag et rivejern. Skær knoldsellerien i 2 store stykker, og riv stykkerne på den grove side af rivejernet.
5.
Pil, og hak løgene.
6.
Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, grahamsmel, salt og peber i skålen. Se videoen.
Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, grahamsmel, salt og peber i skålen. Se videoen.
Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, grahamsmel, salt og peber i skålen. Se videoen.
7.
Tag en kop. Slå et æg ud i koppen, og hæld det op i skålen. Gentag med det andet æg. Se videoen.
8.
Rør sellerifarsen sammen, til den er glat og uden klumper.
9.
Tænd ovnen på 200 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
10.
Tag en stegepande. Kom 2 spiseskefulde olie på stegepanden, og varm op ved middelvarme.
11.
Tag en håndfuld sellerifars, og pres den sammen til en bøf mellem hænderne. Læg forsigtigt selleribøffen på stegepanden, og tryk den flad. Gentag med 2-3 selleribøffer, til der ikke kan være flere på stegepanden.
12.
Steg selleribøfferne i cirka 3 minutter. Vend dem forsigtigt, og steg dem i cirka 2 minutter på den anden side. Pas på, de ikke går fra hinanden.
13.
Læg selleribøfferne på bagepladen.
14.
Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 8 selleribøffer. Brug 2 spiseskefulde olie pr. stegning.
Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 12 selleribøffer. Brug 2 spiseskefulde olie pr. stegning.
Gentag, til du har brugt al sellerifarsen, og du har cirka 4 selleribøffer. Brug 1-2 spiseskefulde olie pr. stegning.
15.
Sæt bagepladen i ovnen, og bag selleribøfferne i cirka 15 minutter, til de er gyldne.
Kartofler i tomat:
16.
Skyl, og skrub kartoflerne. Skær dem i kvarte. Se videoen.
17.
Pil, og hak løg og hvidløg.
Pil, og hak løg og hvidløg.
Pil, og hak løg og hvidløg.
18.
Tag en lille skål. Kom vand i skålen, og skyl rosmarinkviste i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke.
19.
Varm olien op i en stor gryde.
20.
Kom hakket løg og hvidløg i gryden, og svits i 2 minutter. Løget må ikke tage farve. Se videoen.
21.
Tilsæt hakkede tomater, laurbærblad, rosmarinkviste og vand. Bring retten i kog.
22.
Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre. Se videoen.
Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre. Se videoen.
Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre. Se videoen.
23.
Tag en lille skål. Kom koldt vand i skålen, og skyl persille i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen groft. Se videoen.
24.
Kom hakket persille i kartoffel-retten, og vend forsigtigt rundt. Servér med selleribøfferne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2703 kJ / 646 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 50 %
Heraf mættet fedt: 5,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer