- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Burger, bøffer og deller>
- Bøffer og deller>
- Selleribøffer med kartofler i tomat
Selleribøffer med kartofler i tomat
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium
Glem alt om hakkedrengen. De her bøffer er med garanti din nye livret.
Tip: Gem én til en sandwich, og tag den i madpakken.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til selleribøffer med kartofler i tomat
Selleribøffer:
½ knoldselleri
2 løg
½ dl grahamsmel
1 tsk. salt
1 knivspids peber
2 æg
6 spsk. olie til stegning
Kartofler i tomat:
800 g små kartofler
1 stort løg
2 fed hvidløg
5 rosmarinkviste
2 brikker/dåser hakkede tomater (ca. 800 g)
½ dl olie
1 laurbærblad
2 dl vand
2 tsk. salt
1 knivspids peber
1 dl persille
Knoldselleri
Løg
Grahamsmel
Salt
Peber
Æg
Olie - smagsneutral
Kartoffel
Hvidløg
Rosmarin (frisk)
Hakkede tomater
Laurbærblad
Vand
Persille
Køkkenredskaber til selleribøffer med kartofler i tomat
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 stor skål
1 kop
1 røreske
Bagepapir
1 bageplade
1 stegepande
1 spatel
1 lille skål
1 rent viskestykke
1 stor gryde
1 grydelåg
Decilitermål
Teske
Spiseske
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Rivejern
Stor røreskål
Kop
Røreske
Bagepapir
Bageplade
Stegepande
Spatel
Lille røreskål
Viskestykke
Stor gryde
Grydelåg
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Selleribøffer:
3.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Læg det halve knoldselleri med skærefladen nedad på skærebrættet. Skær skrællen af oppefra og ned med kniven. Se videoen.
4.
5.
6.
Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, grahamsmel, salt og peber i skålen. Se videoen.
Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, grahamsmel, salt og peber i skålen. Se videoen.
Tag en stor skål. Kom knoldselleri, løg, grahamsmel, salt og peber i skålen. Se videoen.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
Kartofler i tomat:
16.
Skyl, og skrub kartoflerne. Skær dem i kvarte. Se videoen.
17.
18.
19.
20.
21.
22.
Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre. Se videoen.
Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre. Se videoen.
Kom kartofler, salt og peber i gryden. Læg låg på gryden, og lad retten koge i cirka 15 minutter, til kartoflerne er møre. Se videoen.
23.
24.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2703 kJ / 646 kcal
Protein: 9 %
Kulhydrat: 41 %
Fedt: 50 %
Heraf mættet fedt: 5,2 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer