1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Hovedretter>
  5. Pitabrød med falafler

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Pitabrød: Hæld vandet i en gryd, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt at du brænder dig. Se videoen.

4.

Hæld det lunkne vand i en stor skål. Smuldr gæren i vandet, og rør, til gæren er opløst. Se videoen.

5.

Kom grahamsmel og salt i skålen, og rør rundt.

6.

Kom hvedemel i skålen lidt efter lidt, mens du rører rundt. Når du ikke kan røre mere, så kom lidt hvedemel på køkkenbordet, og vend dejen ud på bordet.

7.

Ælt dejen med hænderne, til den er fast og glat at røre ved. Se videoen.

8.

Form dejen til en kugle, og læg den tilbage i skålen. Dæk skålen med husholdningsfilm.

9.

Stil dejen til hævning et lunt sted i cirka 1 time, til den er hævet til dobbelt størrelse.

10.

Falafler: Tænd ovnen på 240 grader varmluft.

11.

Pil løg og hvidløg, og hak dem i store stykker.

12.

Sæt et dørslag i håndvasken. Åbn dåsen med kikærter. Hæld kikærterne og vandet fra dåsen ned i dørslaget. Skyl kikærterne med friskt vand.

13.

Kom vand i en skål, og skyl persillen i vandet. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke, og pluk stilkene af. Se videoen.

14.

Kom løg, hvidløg, kikærter, oregano, spidskommen, bagepulver, salt, olie og persille op i en stor skål eller målekande.

15.

Blend alle ingredienserne sammen med en stavblender, det bliver en mos uden klumper.

16.

Tilsæt melet lidt efter lidt, mens du rører rundt, indtil dejen har en tyk, fast konsistens.

17.

Læg bagepapir på en bageplade. Form 20-25 små kugler af dejen, og læg dem på bagepladen. Tryk dem lidt flade, så de er cirka 4 centimeter brede og 1 centimeter høje. De skal ligne små frikadeller.

18.

Pensl falaflerne med lidt olie.

19.

Bag falaflerne i ovnen ved 240 grader varmluft i 12-15 minutter, til de er lysebrune og sprøde udenpå. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.

20.

Bag brødene: Skru varmen op til 250 grader varmluft, og læg bagepapir på to bageplader. Se videoen.

21.

Del dejen i 12 lige store stykker. Kom godt med mel på bordet, og tag en kagerulle frem. Rul hver dejklump ud til et pitabrød. Pitabrødene skal være cirka 12 centimeter i diameter og ½ centimeter tykke.

22.

Læg fire pitabrød på hver bageplade. Læg et viskestykke over, og lad dem hæve i 10 minutter på bagepladerne.

23.

Bag pitabrødene ved 250 grader i cirka 8 minutter. Tag pitabrødene ud, og lad dem køle af.

24.

Fyld: Tag et skærebræt og en kniv. Skær top og bund af glaskålen. Skær glaskålen i strimler. Se videoen.

25.

Skyl tomaterne og agurken. Skær tomaterne over på midten, og skær agurken i tern. Læg dem på fadet.

26.

Fyld nu pitabrødene med falafler, glaskål, tomater, agurk, salattern og dressing.

Næringsindhold per portion

Energi: 1328 kJ / 317 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 68 %

Fedt: 19 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Gærdej

Gærdej

Dej, ælte

Dej, ælte

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Pitabrød, trin.for-trin

Pitabrød, trin.for-trin

Film 16 - Sådan skærer du et glaskål

Film 16 - Sådan skærer du et glaskål

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 90 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 23 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min