Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Dressing: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.
Dressing: Skræl kartoflerne, og skær dem i tern.

4.

Put kartoffelternene i en lille gryde, og hæld vand i, så det dækker kartoflerne.

5.

Læg låg på gryden, og bring kartoflerne i kog.

6.

Kog kartoflerne ved svag varme i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt.

7.

Sluk for blusset. Sæt et dørslag i køkkenvasken.

8.

Hæld kartoflerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.

9.

Hæld kartoflerne i en skål, og mos den med et piskeris. Se videoen.

10.

Pil hvidløgsfeddene, og pres dem op i skålen med en hvidløgspresser.

11.

Rør salt, peber, paprika og cremefraiche i kartoffelmosen. Hvis dressingen er for tyk, så tilsæt lidt koldt vand.

12.

Hæld koldt vand i en balje. Skyl persillen i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

13.

Hak persillen fint. Hak også stilkene. Se videoen.

14.

Rør persillen i dressingen. Smag dressingen til med salt og peber. Se videoen.

15.

Kartoffel-grøntsagsbøffer: Vask, og skræl kartoflerne og pastinakkerne. Skær dem i små tern.

16.

Put kartoffeltern og pastinaktern i en gryde, og hæld vand i gryden, så det dækker grøntsagerne.

17.

Læg låg på gryden. Kog grøntsagsternene i cirka 15 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Grøntsagerne skal slippe kniven nemt.

18.

Sæt et dørslag i køkkenvasken, og hæld grøntsagerne i dørslaget. Pas på du ikke brænder dig.

19.

Put de kogte grøntsager i en skål. Mos pastinak og kartofler med et piskeris.

20.

Skyl squashen, og riv den på den grove side af et rivejern.

21.

Pil løget, og riv det på den fine side af rivejernet.

22.

Rør løg og squash i kartoffel-pastinak-mosen.

23.

Hæld rasp, kartoffelmel, paprika, salt og peber i mosen, og rør godt rundt.

24.

Slå æggene ud i en kop én ad gangen, og hæld dem op i mosen. Rør godt rundt. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og hæld det op i mosen. Rør godt rundt. Se videoen.

25.

Hæld olie på en stor stegepande, og varm den op til middel varme.

26.

Læg en skefuld mos på stegepandden. Tryk mosen til en flad bøf med en paletkniv. Gør det samme med alt mosen, til du har 8 bøffer.
Læg en skefuld mos på stegepandden. Tryk mosen til en flad bøf med en paletkniv. Gør det samme med alt mosen, til du har 12 bøffer. Steg eventuelt bøfferne ad to omgange, hvis stegepanden er for lille.
Læg en skefuld mos på stegepandden. Tryk mosen til en flad bøf med en paletkniv. Gør det samme med alt mosen, til du har 4 bøffer.

27.

Steg bøfferne i cirka 5 minutter på den ene side.

28.

Vend bøfferne, og steg dem færdige. De skal blive gyldenbrune og sprøde.
Vend bøfferne og steg dem færdige. De skal blive gyldenbrune og sprøde.

29.

Skyl salatbladene i koldt vand. Lad dem dryppe af.

30.

Skyl tomaterne, og skær dem i skiver.

31.

Skyl agurken, og skær den i skiver.

32.

Læg burgerbollerne på en brødrister, og rist dem på begge sider.

33.

Skær burgerbollerne over. Smør både over- og underbollen med dressingen eller med ketchup.

34.

Læg salatblade på underbollen. Læg to kartoffel-grøntsagsbøffer, to agurkeskiver og tomatskiver i. Luk burgeren med overbollen.

Næringsindhold per portion

Energi: 1986 kJ / 473 kcal

Protein: 10 %

Kulhydrat: 54 %

Fedt: 36 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Mose

Mose

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Krydderurter, hakke

Krydderurter, hakke

Måleenheder

Måleenheder

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 80 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min