
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Kål>
- Sandwich med to slags kål
Sandwich med to slags kål
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 90 min.
Sværhedsgrad: Nem

Sandwich og kål er ikke to ting, man normalt forbinder med hinanden. Men med den rigtige dressing har du en sandwich, du ikke vil dele med din sidemand. Rødkål og hvidkål danner sammen med sennepsdressingen en cremet midte til de to sandwichbrød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til sandwich med to slags kål
Ingredienser
170 g. hvidkål
250 g. hvidkål
85 g. hvidkål
170 g. rødkål
250 g. rødkål
85 g. rødkål
1 løg
1 ½ løg
½ løg
1-2 spsk. olie
2 spsk. olie
1 spsk. olie
½ tsk. salt
1 tsk. salt
6 skiver groft sandwichbrød
9 skiver groft sandwichbrød
3 skiver groft sandwichbrød
4 salatblade
6 salatblade
2 salatblade
Sennepsdressing:
1 dl. creme fraiche (9%)
½ dl. creme fraiche (9%)
2 tsk. sød sennep
1 tsk. sød sennep

Hvidkål

Rødkål

Løg

Olivenolie

Salt

Fuldkornsbrød

Hjertesalat

Creme fraiche

Sennep
Køkkenredskaber til sandwich med to slags kål
2 måleskeer
1 stor skarp kniv
2 skærebrætter
1 spatel
1 lille skål
1 pande (teflon)
1 køkkenvægt
4 middagstallerkener
1 målebæger

Måleskeer

Stor skarp kniv - kokkekniv

Skærebræt

Spatel

Lille røreskål

Stegepande

Køkkenvægt

Middagstallerken

Målebæger
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl hvidkålen, og skær den i meget tynde strimler. Læg dem på en tallerken. Se videoen.
4.
Skyl rødkålen, og skær den i meget tynde strimler. Læg dem på en anden tallerken.
5.
Pil løget, og skær det i halve. Skær hver halvdel af løget i tynde skiver. Kom halvdelen af løgskiverne på tallerkenen med rødkål, og den anden halvdel på tallerkenen med hvidkål.
Pil løget, og halvér det. Skær den ene halvdel i tynde skiver. Kom halvdelen af løgskiverne på tallerkenen med rødkål, og den anden halvdel på tallerkenen med hvidkål.
6.
Hæld olien på en stegepande, og varm den op ved middel varme.
7.
Kom hvidkål, løg og salt på stegepanden. Vend det rundt. Steg, til det begynder at tage farve.
8.
Læg det hele over på en ren tallerken.
9.
Kom rødkål, løg og salt på stegepanden, og steg det ligesom hvidkålen. Kom det over på en ren tallerken.
Sennepsdressing:
10.
Kom cremefraiche og sennep i en skål. Rør det sammen.
Sandwich:
11.
Smør to skiver brød med cirka 1 spiseskefuld sennepsdressing. Fordel rødkål på brødene.
Smør tre skiver brød med cirka 1 spiseskefuld sennepsdressing. Fordel rødkål på brødene.
Smør en skive brød med cirka 1 spiseskefuld sennepsdressing. Fordel rødkål på brødet.
12.
Skyl salatbladene, og lad dem dryppe godt af. Læg et salatblad over rødkålen på hver sandwich.
Skyl salatbladet, og lad det dryppe godt af. Læg et salatblad over rødkålen på sandwichen.
13.
Læg et nyt stykke brød over salaten på hver sandwich. Smør 1 spiseske sennepsdressing på brødene. Læg hvidkålen og et salatblad på brødene.
Læg et nyt stykke brød over salaten på sandwichen. Smør 1 spiseske sennepsdressing på brødet. Læg hvidkålen og et salatblad på brødet.
14.
Smør hvidløgsdressing på de to sidste skiver brød. Læg den som låg på din sandwich med dressing-siden nedad.
Smør hvidløgsdressing på de tre sidste skiver brød. Læg den som låg på din sandwich med dressing-siden nedad.
Smør hvidløgsdressing på den sidste skive brød. Læg den som låg på din sandwich med dressing-siden nedad.
15.
Pres let på sandwichene. Skær hver sandwich over i to trekanter.
Pres let på sandwichen. Skær den over i to trekanter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1565 kJ / 373 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 56 %
Fedt: 33 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer