Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Citron-dressing

3.

Kom koldt vand i en skål, og skyl purløg. Skift vand, og skyl også persille til blomkålsdeller og bulgursalat. Lad krydderurterne dryppe af på et rent viskestykke. Se videoen.

4.

Hak purløget fint.

5.

Skyl, og skrub citronerne. Riv skallen af 1 citron. Se videoen.

6.

Pres saften fra citronerne. Se videoen.

7.

Kom yoghurt, purløg, citronskal, citronsaft, olie, salt og peber i en skål. Rør det sammen. Sæt dressingen på køl, til blomkålsdellerne er klar. Se videoen.

Blomkålsdeller

8.

Fjern bladene fra blomkålen. Skyl den, og skær den i mindre stykker.

9.

Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i mindre stykker.
Skyl, og skræl guleroden. Skær den i mindre stykker.

10.

Kom blomkål og gulerødder i en gryde. Kom vand i gryden, så det dækker grøntsagerne. Kom salt i gryden. Kog grøntsagerne i cirka 3 minutter.

11.

Hæld vandet fra de kogte grøntsager og hæld koldt vand over, så de køler af. Lad grøntsagerne dryppe af i et dørslag.

12.

Blend eller hak de kogte gulerødder og blomkål fint.

13.

Pil, og hak løg og hvidløg fint. Kom dem op i skålen til de andre grøntsager. Se videoen.

14.

Hak bladene fra persillen til blomkålsdellerne fint, og kom de hakkede blade op i skålen.

15.

Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gør det samme med alle æggene. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i skålen. Gør det samme med alle æggene. Se videoen.

16.

Kom mel, salt og peber i skålen til grøntsagerne. Rør grøntsags-farsen sammen. Stil skålen på køl, mens du laver bulgursalat.

Bulgursalat

17.

Kom vand, salt og bulgur i en gryde. Tilbered bulguren, som det står på pakken. Sæt bulguren til side, og lad den køle af, mens du laver resten.

18.

Skyl peberfrugten. Skær den igennem, og fjern de hvide hinder og kerner. Skær peberfrugten i små tern, og kom dem op i en skål.

19.

Hak bladene fra persillen til bulgursalaten fint, og kom de hakkede blade op i skålen til peberfrugten.

20.

Skyl forårsløg. Skær toppen og bunden væk, og skær forårsløgene i små tern. Kom dem op i skålen.

21.

Pres saften fra en halv citron.
Pres saften fra ¾ citron.
Pres saften fra en kvart citron.

22.

Kom bulgur og citronsaft op i skålen med peberfrugt, forårsløg og persille. Rør sammen.

23.

Pil, og hak hvidløg fint, og kom det op i en skål. Se videoen.

24.

Kom olie, eddike og salt i skålen til hvidløget. Rør sammen.

25.

Hæld olie-eddike-dressingen over bulgursalaten, og bland det hele sammen.

Blomkålsdeller - fortsat

26.

Kom olie på en stegepande, og varm den op ved middel varme.

27.

Kom en stor spiseskefuld af blomkålsfarsen på stegepanden. Fortsæt, til al farsen i skålen er brugt. Blomkålsdellerne må ikke røre ved hinanden.

28.

Steg blomkålsdellerne i cirka 5 minutter. Vend dem, og steg dem i cirka 5 minutter på den anden side.

Tilbehør

29.

Læg rugbrød på en brødrister, og rist på begge sider. Servér blomkålsdellerne med bulgursalat og ristet rigbrød.

Næringsindhold per portion

Energi: 2837 kJ / 678 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 32 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Måleenheder

Måleenheder

Løg, hakke

Løg, hakke

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Hvidløg, hakke

Hvidløg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 40 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 35 min