
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Kål>
- Kål fyldt med fars
Kål fyldt med fars
Samlet tid: 120 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium

Kål er undervurderet. Her holder kålen rundt om farsen i et fast tag. Kålen danner en skal om farsen, og det giver en lækker, krydret og overraskende smag. De indpakkede farsruller serveres sammen med pommes frittens sunde og frække fætter; kartoffelbåden. Velbekomme!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kål fyldt med fars
Kål fyldt med fars:
400 g. hakket grisekød
2 tsk. groft salt
1 æg
1 dl hvedemel eller havregryn
1 knivspids peber
2 tsk. karry
1 tsk. muskatnød
Ca. 2 ½ dl mælk
1 dl bredbladet persille
4 l. vand
1 tsk. salt
2 tsk. salt
½ tsk. salt
1 kålhoved, f.eks. hvidkål (600 g. hele blade)
Tilbehør:
1 kg. kartofler
1 ½ kg. kartofler
½ kg. kartofler
1 tsk. tørret timian
1 ½ tsk. tørret timian
½ tsk. tørret timian
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. groft salt
1 ½ tsk. groft salt
½ tsk. groft salt
1 knivspids peber
½ tsk. friskkværnet peber
½ knivspids peber

Hakket grisekød

Salt

Æg

Hvedemel

Peber

Karry

Muskat (stødt)

Mælk

Persille

Vand

Hvidkål

Kartoffel

Timian (frisk)

Olie - smagsneutral
Køkkenredskaber: til kål fyldt med fars
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 målebæger
1 sæt måleskeer
1 stor gryde
1 lille gryde
1 grydelåg
1 hulske
2 store røreskåle
2 grydeskeer
1 kop
Køkkenrulle
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor kniv
Husholdningsfilm
1 dørslag
1 stort ovnfast fad
Stanniol eller et grydelåg
Stanniol
1 kartoffelskræller
Bagepapir
1 bradepande
1 stegetermometer

Køkkenvægt

Decilitermål

Målebæger

Måleskeer

Stor gryde

Lille gryde

Grydelåg

Hulske

Røreskål

Grydeske

Kop

Køkkenrulle

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Husholdningsfilm

Dørslag

Stort ovnfast fad

Stanniol

Kartoffelskræller

Bagepapir

Bradepande

Stegetermometer
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Fars:
3.
Kom hakket grisekød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Se videoen.
4.
Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet. Vask hænder. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Vask hænder. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen af ægget op i skålen til kødet. Vask hænder. Se videoen.
5.
Tilsæt hvedemel eller havregryn, peber, karry og muskatnød. Rør det sammen.
Tilsæt hvedemel eller havregryn, friskkværnet peber, karry og muskatnød. Rør det godt sammen.
6.
Kom mælken i farsen lidt ad gangen. Rør farsen sammen til en ensartet masse. Den må ikke være for flydende.
7.
Skyl persillen i koldt vand. Tag lidt fra til pynt. Kog resten af persillen 1-2 minutter, og tag det op med en hulske. Lad persillen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Skyl persillen i koldt vand. Tag lidt fra til pynt. Kog resten af persillen 1-2 minutter, og tag det op med en hulske. Lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Skyl persillen i koldt vand. Tag lidt fra til pynt. Kog resten af persillen 1-2 minutter, og tag det op med en hulske. Lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
8.
Hak persillen, når den er afkølet. Det gør ikke noget, der er stilk med. Rør persillen i farsen.
9.
Sæt et stykke husholdningsfilm over skålen, og sæt farsen i køleskabet.
10.
Tænd ovnen på 200 grader med varmluft.
11.
Kom vand i en gryde, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når vandet koger.
Kål:
12.
Skær rundt om stokken i bunden af kålhovedet. Tag bladene af, så de er så hele som muligt. Kog bladene i vandet i 4-5 minutter, til de er bløde.
13.
Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af i et dørslag. Gem det kogende vand til senere.
14.
Tag et ovnfast fad frem (30 x 30 centimeter). Læg et lag af de største blade i bunden af fadet, så de dækker bunden og siderne. Lad kålbladene hænge ud over fadets kanter.
Tag et ovnfast fad frem (40 x 40 centimeter). Læg et lag af de største blade i bunden af fadet, så de dækker bunden og siderne. Lad kålbladene hænge ud over fadets kanter.
Tag et lille ovnfast fad frem. Læg et lag af de største blade i bunden af fadet, så de dækker bunden og siderne. Lad kålbladene hænge ud over fadets kanter.
15.
Fordel farsen i et jævnt lag på kålbladene i fadet. Fordel resten af kålbladene i et jævnt lag oven på farsen. Bøj kålbladene fra kanterne ind over, så farsen er pakket ind. Vask hænder, når du har rørt ved råt kød.
16.
Hæld lidt af kogevandet fra kålen vand i fadet. Dæk det til med stanniol eller et låg, og sæt det i ovnen i cirka 45 minutter, til farsen er 75 grader. Brug et stegetermometer.
Ovnbagte kartofler:
17.
Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand. Se videoen.
18.
Læg bagepapir i en bradepande.
19.
Skær kartoflerne i både, og læg dem i en skål. Bland dem med olie og timian.
20.
Kom kartoflerne i bradepanden, og sæt den ind i ovnen til fadet med kål fyldt med fars. Bag kartoflerne i cirka 45 minutter. Rør et par gange undervejs. Stik i kartoflerne, og mærk om de er møre.
21.
Når kålen fyldt med fars er færdig, skal du tage den ud af ovnen. Retten kan sagtens holde sig varm, til kartoflerne er færdige.
22.
Krydr kartoflerne med salt og peber, når de er færdige.
23.
Skær kål fyldt med fars ud i stykker, og servér dem med kartoflerne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2162 kJ / 515 kcal
Protein: 25 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 28 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer