Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Fars: Kom hakket grisekød og salt i en skål. Stil skålen i vasken, eller læg en karklud under den, så den står fast. Rør kødet med en grydeske eller en håndmixer, til det bliver en sammenhængende masse. Det kaldes at røre kødet sejt. Se videoen.

4.

Slå ægget ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop. Hæld ægget op i skålen til kødet. Fortsæt på samme måde med det andet æg. Se videoen.
Slå ægget ud i en kop, og pisk det sammen med en gaffel. Hæld halvdelen af ægget op i skålen til kødet. Se videoen.

5.

Tilsæt hvedemel eller havregryn, peber, karry og muskatnød. Rør det sammen.
Tilsæt hvedemel eller havregryn, friskkværnet peber, karry og muskatnød. Rør det godt sammen.

6.

Kom mælken i farsen lidt ad gangen. Rør farsen sammen til en ensartet masse. Den må ikke være for flydende.

7.

Skyl persillen i koldt vand. Tag lidt fra til pynt. Kog resten af persillen 1-2 minutter, og tag det op med en hulske. Lad persillen dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Skyl persillen i koldt vand. Tag lidt fra til pynt. Kog resten af persillen 1-2 minutter, og tag det op med en hulske. Lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Skyl persillen i koldt vand. Tag lidt fra til pynt. Kog resten af persillen 1-2 minutter, og tag det op med en hulske. Lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.

8.

Hak persillen, når den er afkølet. Det gør ikke noget, der er stilk med. Rør persillen i farsen.

9.

Sæt et stykke husholdningsfilm over skålen, og sæt farsen i køleskabet.

10.

Tænd ovnen på 200 grader med varmluft.

11.

Kom vand i en gryde, og bring vandet i kog. Tilsæt salt, når vandet koger.

12.

Kål: Skær rundt om stokken i bunden af kålhovedet. Tag bladene af, så de er så hele som muligt. Kog bladene i vandet i 4-5 minutter, til de er bløde.

13.

Tag dem op med en hulske, og lad dem dryppe af i et dørslag. Gem det kogende vand til senere.

14.

Tag et ovnfast fad frem (30 x 30 centimeter). Læg et lag af de største blade i bunden af fadet, så de dækker bunden og siderne. Lad kålbladene hænge ud over fadets kanter.
Tag et ovnfast fad frem (40 x 40 centimeter). Læg et lag af de største blade i bunden af fadet, så de dækker bunden og siderne. Lad kålbladene hænge ud over fadets kanter.
Tag et lille ovnfast fad frem. Læg et lag af de største blade i bunden af fadet, så de dækker bunden og siderne. Lad kålbladene hænge ud over fadets kanter.

15.

Fordel farsen i et jævnt lag på kålbladene i fadet. Fordel resten af kålbladene i et jævnt lag oven på farsen. Bøj kålbladene fra kanterne ind over, så farsen er pakket ind.

16.

Hæld lidt af kogevandet fra kålen vand i fadet. Dæk det til med stanniol eller et låg, og sæt det i ovnen i cirka 45 minutter, til farsen er 75 grader. Brug et stegetermometer.

17.

Ovnbagte kartofler: Skræl kartoflerne, og skyl dem i koldt vand.

18.

Læg bagepapir i en bradepande.

19.

Skær kartoflerne i både, og læg dem i en skål. Bland dem med olie og timian.

20.

Kom kartoflerne i bradepanden, og sæt den ind i ovnen til fadet med kål fyldt med fars. Bag kartoflerne i cirka 45 minutter. Rør et par gange undervejs. Stik i kartoflerne, og mærk om de er møre.

21.

Når kålen fyldt med fars er færdig, skal du tage den ud af ovnen. Retten kan sagtens holde sig varm, til kartoflerne er færdige.

22.

Krydr kartoflerne med salt og peber, når de er færdige.

23.

Skær kål fyldt med fars ud i stykker, og servér dem med kartoflerne.

Næringsindhold per portion

Energi: 2162 kJ / 515 kcal

Protein: 25 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 28 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fars, røre

Fars, røre

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 58 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min