Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tænd ovnen på 200 grader.

4.

Kom den frosne spinat op i en skål, og lad den tø op.

5.

Slå et æg ud i en kop. Fjern eventuelle skaller. Kom ægget op i en stor skål. Gør det samme med det andet æg.
Se videoen.

6.

Kom grahamsmel, hvedemel, bagepulver og salt op i skålen, og rør det sammen.

7.

Hæld mælken i skålen, og rør dejen godt sammen. Dejen skal være ret tyk.

8.

Skyl peberfrugt og forårsløg grundigt.

9.

Tag et skærebræt og en lille skarp kniv. Hak peberfrugt og forårsløg fint, og kom dem op i dejen.

10.

Vrid den optøede spinat for eventuel væske, og den kom op i dejen.

11.

Kom cirka halvdelen af osten i dejen. Bland det hele godt sammen.

12.

Hvis du bruger papirmuffinsforme, skal du bruge to papirmuffinsforme til én muffin. Du skal altså sætte to forme indeni hinanden. Sæt 12 dobbelte muffinsforme på en bageplade.

13.

Fordel dejen i muffin-formene. Fyld kun formene 2/3 op, så de ikke flyder over i ovnen. Se videoen.

14.

Fordel resten af osten over dine madmuffins.

15.

Bag dine madmuffins i cirka 30 minutter. De skal være gyldne på toppen.

16.

Lad dem køle af på en bagerist.

17.

Serveres straks, eller tag dem med i madpakken.

Næringsindhold per portion

Energi: 484 kJ / 116 kcal

Protein: 19 %

Kulhydrat: 57 %

Fedt: 24 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Muffinforme, fylde dem

Muffinforme, fylde dem

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 120 min