- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Kål>
- Salat med blomkåls-couscous
Salat med blomkåls-couscous
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Hvis du ikke allerede elsker blomkål, kommer du til det, når du har smagt blomkåls-couscous! Brug det som her i en lækker salat med avoado og hjemmesyltede rødløg, eller server det i stedet for ris til fx boller i karry.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til salat med blomkåls-couscous
Blomkåls-couscous
½ blomkål
¾ blomkål
¼ blomkål
½ citron (kun saften)
¾ citron (kun saften)
¼ citron (kun saften)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Syltede løg
1 rødløg
1 ½ rødløg
½ rødløg
½ dl. eddike
¾ dl. eddike
¼ dl. eddike
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand
½ dl. sukker
¾ dl. sukker
¼ dl. sukker
Salat
2 håndfulde rucola
3 håndfulde rucola
1 håndfulde rucola
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado
Blomkål
Citron
Olie - smagsneutral
Salt
Rødløg
Eddike - lagereddike
Vand
Sukker
Rucolasalat
Gulerod
Avocado
Køkkenredskaber til salat med blomkåls-couscous
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 foodprocessor
Bagepapir
1 bageplade
1 citruspresser
1 paletkniv
2 store skåle
1 lille gryde
1 rent viskestykke
1 serveringsfad
1 tyndskræller
Spiseske
Teske
Decilitermål
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Søjleblender
Bagepapir
Bageplade
Citruspresser
Paletkniv
Stor røreskål
Lille gryde
Viskestykke
Serveringsfad
Tyndskræller
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Blomkåls-couscous:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Syltede løg:
11.
Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Kom løgringene i en stor skål.
Pil rødløg, og skær det i tynde ringe. Kom løgringene i en stor skål.
12.
13.
14.
Salat:
15.
Kom vand i en skål. Skyl rucolaen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.
16.
17.
Skræl gulerødderne med en tyndskræller. Fortsæt med at lave strimler af gulerødderne med tyndskrælleren, og kom strimlerne over blomkåls-couscousen. Se videoen.
Skræl guleroden med en tyndskræller. Fortsæt med at lave strimler af gulerødderne med tyndskrælleren, og kom strimlerne over blomkåls-couscousen. Se videoen.
18.
19.
20.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 819 kJ / 196 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 62 %
Heraf mættet fedt: 1,7 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer