
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Grove grøntsager>
- Kål>
- Salat med blomkåls-couscous
Salat med blomkåls-couscous
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hvis du ikke allerede elsker blomkål, kommer du til det, når du har smagt blomkåls-couscous! Brug det som her i en lækker salat med avoado og hjemmesyltede rødløg, eller server det i stedet for ris til fx boller i karry.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til salat med blomkåls-couscous
Blomkåls-couscous
½ blomkål
¾ blomkål
¼ blomkål
½ citron (kun saften)
¾ citron (kun saften)
¼ citron (kun saften)
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
Syltede løg
1 rødløg
1 ½ rødløg
½ rødløg
½ dl. eddike
¾ dl. eddike
¼ dl. eddike
½ dl. vand
¾ dl. vand
¼ dl. vand
½ dl. sukker
¾ dl. sukker
¼ dl. sukker
Salat
2 håndfulde rucola
3 håndfulde rucola
1 håndfulde rucola
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
1 avocado
1 ½ avocado
½ avocado

Blomkål

Citron

Olie - smagsneutral

Salt

Rødløg

Eddike - lagereddike

Vand

Sukker

Rucolasalat

Gulerod

Avocado
Køkkenredskaber til salat med blomkåls-couscous
1 spiseske
1 teske
1 decilitermål
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 foodprocessor
Bagepapir
1 bageplade
1 citruspresser
1 paletkniv
2 store skåle
1 lille gryde
1 rent viskestykke
1 serveringsfad
1 tyndskræller

Spiseske

Teske

Decilitermål

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Søjleblender

Bagepapir

Bageplade

Citruspresser

Paletkniv

Stor røreskål

Lille gryde

Viskestykke

Serveringsfad

Tyndskræller
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Blomkåls-couscous:
3.
Tænd ovnen på 200 grader.
4.
Skyl blomkålen, og skær den ud i grove tern.
5.
Kom blomkålen i en foodprocessor, og hak den fint. Hvis du ikke har en foodprocessor, kan du hakke blomkålen fint med en kniv.
6.
Kom bagepapir på en bageplade, og fordel den hakkede blomkål på bagepapiret i et jævnt lag.
7.
Skær citronen over, og pres saften ud over den hakkede blomkål. Fjern eventuelle citronkerner.
8.
Hæld olie og salt over blomkålen.
9.
Bland det hele godt sammen med hænderne. Sørg for, blomkålen ligger i et jævnt lag. Vask hænder.
10.
Bag blomkåls-couscousen i cirka 15 minutter. Vend blomkåls-couscousen undervejs med en paletkniv. Den skal være gylden i overfladen. Lad den køle af.
Syltede løg:
11.
Pil rødløget, og skær det i tynde ringe. Kom løgringene i en stor skål.
Pil rødløg, og skær det i tynde ringe. Kom løgringene i en stor skål.
12.
Kom eddike, vand og sukker i en lille gryde, og bring blandingen i kog ved middel varme.
Kom eddike, vand og sukker i en lille gryde, og bring blandingen i kog ved middel varme.
13.
Når din syltelage koger, så tag gryden væk fra varmen, og hæld syltelagen over løgringene.
14.
Lad de syltede løg trække i 15 minutter.
Salat:
15.
Kom vand i en skål. Skyl rucolaen grundigt i vandet. Lad den dryppe af på et rent viskestykke.
16.
Fordel rucolaen og blomkåls-couscousen på et fad.
17.
Skræl gulerødderne med en tyndskræller. Fortsæt med at lave strimler af gulerødderne med tyndskrælleren, og kom strimlerne over blomkåls-couscousen. Se videoen.
Skræl guleroden med en tyndskræller. Fortsæt med at lave strimler af gulerødderne med tyndskrælleren, og kom strimlerne over blomkåls-couscousen. Se videoen.
18.
Skær acocadoen over, og fjern stenen. Se videoen.
19.
Tag forsigtigt avocado-kødet ud af skrællen i ét stykke med en spiseske. Skær avocadoen i tynde både, og fordel dem over salaten.
20.
Hæld væsken fra de syltede løg, og fordel løgringene over salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 819 kJ / 196 kcal
Protein: 6 %
Kulhydrat: 33 %
Fedt: 62 %
Heraf mættet fedt: 1,7 g
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer