- >
- Opskrifter>
- Smagekassen>
- Kålsalat med karrydressing
Kålsalat med karrydressing
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
Alle elsker karrydressing! Hvorfor ikke udnytte karrydressing til at få spist salat? Du kan bruge lige de grøntsager og frugter, som du kan lide!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kålsalat med karrydressing
Dressing:
½ citron
¾ citron
¼ citron
2 cm. ingefær
3 cm. ingefær
1 cm. ingefær
1 dl. græsk yoghurt
1 ½ dl. græsk yoghurt
½ dl. græsk yoghurt
2 spsk. mangochutney
3 spsk. mangochutney
1 spsk. mangochutney
1 tsk. karry
1 ½ tsk. karry
½ tsk. karry
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
Salat:
100 g. asparges broccoli
150 g. asparges broccoli
50 g. asparges broccoli
2 skiver ananas
3 skiver ananas
1 skive ananas
1 pak choi
1 ½ pak choi
½ pak choi
2 spsk. cashewnødder
3 spsk. cashewnødder
1 spsk. cashewnødder
Citron
Ingefær (frisk)
Græsk yoghurt
Mangochutney
Karry
Salt
Aspargesbroccoli
Ananas
Pak choi
Cashewnødder
Køkkenredskaber: til kålsalat med karrydressing
1 decilitermål
2 spiseskeer
2 teskeer
1 køkkenvægt
1 citruspresser
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 rivejern
1 lille skål
1 gaffel
1 lille gryde med låg
1 dørslag
1 stor skål
1 røreske
Decilitermål
Spiseske
Teske
Køkkenvægt
Citruspresser
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Rivejern
Lille røreskål
Gaffel
Lille gryde
Dørslag
Stor røreskål
Røreske
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dressing:
3.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ½ citron, til du har ½ spiseskefuld citronsaft. Se videoen.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ¾ citron, til du har ¾ spiseskefuld citronsaft. Se videoen.
Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ¼ citron, til du har ¼ spiseskefuld citronsaft. Se videoen.
4.
Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern, til du har 1 teskefuld revet ingefær. Se videoen.
Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern, til du har 1½ teskefuld revet ingefær. Se videoen.
Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern, til du har ½ teskefuld revet ingefær. Se videoen.
5.
Kom græsk yoghurt, mangochutney, karry, salt, citronsaft og ingefær op i en lille skål. Rør rundt, og smag til med karry, citronsaft og salt.
Salat:
6.
Skyl asparges-broccoli, og skær dem hver især i 4-5 lange stykker.
7.
Hæld vand og salt i en lille gryde, læg låg på og varm det op, til det koger. Kom asparges-broccolien i vandet, og kog dem i 2 minutter.
8.
Stil et dørslag i vasken. Hæld vand og asparges-broccoli i dørslaget. Lad dem køle af, mens du forbereder resten af salaten.
9.
Skræl ananassen, og skær den i tern. Hvis du bruger ananas på dåse, så skær ringene i mindre stykker. Se videoen.
10.
Skær bunden af pak choien, og skyl den grundigt. Tør pak choien med et rent viskestykke.
11.
Skær pak choien over på midten, så du har stokken og bladene for sig. Skær stokken i tynde strimler, og skær bladene i lidt tykkere strimler.
Samle kålsalat med karrydressing:
12.
Kom pak choi, asparges-broccoli og ananas i en stor skål. Hæld dressingen over salaten, og vend salaten rundt til dressingen dækker det hele. Drys cashewnødder over salaten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 502 kJ / 120 kcal
Protein: 24 %
Kulhydrat: 47 %
Fedt: 23 %
Kostfibre: 6 %
Kokkeskolevideoer