1. >
  2. Opskrifter>
  3. Smagekassen>
  4. Kålsalat med karrydressing

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dressing:

3.

Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ½ citron, til du har ½ spiseskefuld citronsaft. Se videoen.

Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ¾ citron, til du har ¾ spiseskefuld citronsaft. Se videoen.

Tag en citruspresser frem. Pres saften fra ¼ citron, til du har ¼ spiseskefuld citronsaft. Se videoen.

4.

Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern, til du har 1 teskefuld revet ingefær. Se videoen.

Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern, til du har 1½ teskefuld revet ingefær. Se videoen.

Skræl ingefæren, og riv den på den fine side af et rivejern, til du har ½ teskefuld revet ingefær. Se videoen.

5.

Kom græsk yoghurt, mangochutney, karry, salt, citronsaft og ingefær op i en lille skål. Rør rundt, og smag til med karry, citronsaft og salt.

Salat:

6.

Skyl asparges-broccoli, og skær dem hver især i 4-5 lange stykker.

7.

Hæld vand og salt i en lille gryde, læg låg på og varm det op, til det koger. Kom asparges-broccolien i vandet, og kog dem i 2 minutter.

8.

Stil et dørslag i vasken. Hæld vand og asparges-broccoli i dørslaget. Lad dem køle af, mens du forbereder resten af salaten.

9.

Skræl ananassen, og skær den i tern. Hvis du bruger ananas på dåse, så skær ringene i mindre stykker. Se videoen.

10.

Skær bunden af pak choien, og skyl den grundigt. Tør pak choien med et rent viskestykke.

11.

Skær pak choien over på midten, så du har stokken og bladene for sig. Skær stokken i tynde strimler, og skær bladene i lidt tykkere strimler.

Samle kålsalat med karrydressing:

12.

Kom pak choi, asparges-broccoli og ananas i en stor skål. Hæld dressingen over salaten, og vend salaten rundt til dressingen dækker det hele. Drys cashewnødder over salaten.

Næringsindhold per portion

Energi: 502 kJ / 120 kcal

Protein: 24 %

Kulhydrat: 47 %

Fedt: 23 %

Kostfibre: 6 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Ingefær, skrælle

Ingefær, skrælle

Ananas, skylle og skære

Ananas, skylle og skære

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 45 min

Arbejdstid: 30 min