
- >
- Opskrifter>
- Madpakker>
- Mellemmåltider>
- Rugbrødssnack med chokolade
Rugbrødssnack med chokolade
Samlet tid: 100 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium

Perfekte snacks, når den lille eftermiddagssult melder sin ankomst. Det er Micki Chengs opskrift – og de er altså bare gode.
Opskriften giver cirka 8 stykker.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rugbrødssnack med chokolade
Ingredienser:
4 dl. vand
30 g. gær
80 g. solsikkekerner
50 g. græskarkerner
50 g. hørfrø
100 g. hvedemel
200 g. rugmel
100 g. sigtemel
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
150 g. chokolade
75 g. rosiner

Vand

Gær

Solsikkekerner

Græskarkerner

Hørfrø

Hvedemel

Rugmel

Sigtemel

Salt

Sukker

Chokolade (koge)

Rosiner
Køkkenredskaber: til rugbrødssnack med chokolade
1 decilitermål
1 køkkenvægt
1 lille gryde
1 stor skål
1 røreske
1 skærebræt
1 brødkniv
Bagepapir
1 bageplade

Decilitermål

Køkkenvægt

Lille gryde

Stor røreskål

Røreske

Skærebræt

Brødkniv

Bagepapir

Bageplade
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Dej:
3.
Hæld vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
4.
Hæld vandet op i en stor skål. Smuldr gæren i vandet, og rør, til gæren er opløst.
5.
Tilsæt solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø, hvedemel, rugmel, sigtemel, salt og sukker. Rør det sammen til en ensartet masse.
6.
Hak chokoladen groft.
7.
Hæld chokolade og rosiner i dejen, og rør den sammen.
Form og bag rugbrødssnacks:
8.
Kom bagepapir på en bageplade.
9.
Drys lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet.
10.
Del dejen i 3-4 boller. Form hver bolle til et fladt, aflangt brød på cirka 3x10 centimeter.
11.
Skær hvert brød ud i passende stænger. Kom eventuelt lidt vand eller olie på kniven. Så hænger dejen ikke fast i kniven.
12.
Læg stængerne på bagepladen. Drys dem eventuelt med kerner eller frø.
13.
Lad stængerne hæve cirka 1 time.
14.
Tænd ovnen på 225 grader.
15.
Bag stængerne i cirka 20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist. Se videoen.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 815 kJ / 195 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 58 %
Fedt: 32 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer