1. >
  2. Opskrifter>
  3. Mellemmåltider>
  4. Rugbrødssnack med chokolade

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Hæld vand i en gryde, og varm det op, til det er lunkent. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

4.

Hæld vandet op i en stor skål. Smuldr gæren i vandet, og rør, til gæren er opløst.

5.

Tilsæt solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø, hvedemel, rugmel, sigtemel, salt og sukker. Rør det sammen til en ensartet masse.

6.

Hak chokoladen groft.

7.

Hæld chokolade og rosiner i dejen, og rør den sammen.

8.

Kom bagepapir på en bageplade.

9.

Drys lidt mel på bordet. Kom dejen ud på bordet.

10.

Del dejen i 3-4 boller. Form hver bolle til et fladt, aflangt brød på cirka 3x10 centimeter.

11.

Skær hvert brød ud i passende stænger. Kom eventuelt lidt vand eller olie på kniven. Så hænger dejen ikke fast i kniven.

12.

Læg stængerne på bagepladen. Drys dem eventuelt med kerner eller frø.

13.

Lad stængerne hæve cirka 1 time.

14.

Tænd ovnen på 225 grader.

15.

Bag stængerne i cirka 20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 815 kJ / 195 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 58 %

Fedt: 32 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min