Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Egg toast:

3.

Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller. Gentag med et æg mere. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk to æg sammen i en skål. De øvrige æg skal du bruge til den næste æggetoast. Se videoen.

4.

Hæld olie på en stor stegepande, der har en belægning som slipper let. Skru op på middel varme.

5.

Hæld æggemassen på panden. Placer to af toastskiver ved siden af hinanden i æggemassen på panden. Der skal være en lillefinger mellem dem.

6.

Steg æggemassen i cirka 2 minutter. Vend derefter hele din æggeomelet, så toastbrødene vender ned mod panden. Brug to paletter, så du kan vende den på én gang.

7.

Kom en skive skinke og en skive ost ovenpå hinanden på din omelet. De skal have samme plads som det toastbrød, der ligger nedenunder.

8.

Lad din omelet stege cirka 2 minutter til, hvis æggene endnu ikke er stivnet.

9.

Fold siderne med æggemassen ind over midten, så du får et rektangel (lang firkant) hvor toastbrødet er.

10.

Klap de to toastbrød sammen, så du får en sandwich. Steg eventuelt et par minutter mere, så din æggemasse er fast og har en flot, gylden farve.

11.

Server din æggetoast med cherrytomater eller andre slags snackgrønt til.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / På vej kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 15 min

Arbejdstid: 15 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min