1. >
  2. Opskrifter>
  3. Mellemmåltider>
  4. Smoothie med græskar

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Vask butternut-græskarret, skær det over i fire stykker. Se videoen.

4.

Skær græskarret i både på cirka 1 centimeter i tykkelsen. Se videoen.

5.

Skær skrællen af græskarbådene og skær græskarbådene i stykker på cirka 1 centimeter. Se videoen.

6.

Kom græskar-ternene i en gryde. Hæld vand over, til det lige dækker. Læg låg på, og bring vandet i kog ved høj varme. Skru ned. Kog græskar-ternene i cirka 20 minutter.

7.

Stil et dørslag i vasken. Hæld græskar og varmt vand ned i dørslaget. Læg græskarternene på en tallerken, og stil dem i køleskabet i cirka 15 minutter.

8.

Kom de kolde græskar-tern, bananerne, vand, vaniljesukker og appelsinjuice ned i en høj kande. Stil kanden ned i håndvasken. Blend smoothien med en stavblender, til der ikke er flere klumper. Kom eventuelt lidt mere juice i.

Næringsindhold per portion

Energi: 900 kJ / 215 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 92 %

Fedt: 2 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Butternut-græskar, skære

Butternut-græskar, skære

Græskar, i både

Græskar, i både

Græskar, skære skræl af båd

Græskar, skære skræl af båd

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 42 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min