
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Brunch>
- Omelet med kartofler
Omelet med kartofler
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 40 min.
Sværhedsgrad: Medium

Omeletter kan man spise til morgen, middag og aften. Denne ret med kartofler i er tænkt som middags- eller aftensmad. Omeletter kan være lidt svære at håndtere, men med lidt hjælp fra en voksen, kan du hurtigt lære at mestre kunsten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til omelet med kartofler
Omelet:
500 g. små kartofler
750 g. små kartofler
250 g. små kartofler
Vand til kogning
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
½ løg
¾ løg
¼ løg
5 store æg
8 store æg
3 store æg
1 dl. vand
Vand til kogning
Vand til kogning
¼ tsk. salt
¾ tsk. salt
1 knivspids peber
1 ½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
Tilbehør:
2 spsk. revet parmesanost
3 spsk. revet parmesanost
1 spsk. revet parmesanost
4 tomater
6 tomater
2 tomater
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød

Kartoffel

Vand

Salt

Løg

Æg

Peber

Olivenolie

Parmesanost

Tomat

Rugbrød
Køkkenredskaber til omelet med kartofler
3 måleskeer
1 lille skarp kniv
2 skærebrætter
1 mellem skål
1 lille skål
1 lille gryde
1 pande (teflon)
1 piskeris
1 målebæger
1 køkkenvægt
1 grydelåg
1 kop
1 rivejern

Måleskeer

Urtekniv

Skærebræt

Mellem røreskål

Lille røreskål

Lille gryde

Stegepande

Piskeris

Målebæger

Køkkenvægt

Grydelåg

Kop

Rivejern
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kartofler:
3.
Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde. Se videoen.
Skrub kartoflerne, og kom dem i en gryde. Se videoen.
4.
Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kom salt i gryden. Læg låg på, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.
Hæld vand i gryden, til det lige dækker kartoflerne. Kom salt i gryden. Læg låg på, og kog kartoflerne i 20 minutter, til de er møre. Mærk med en lille skarp kniv. Kartoflerne skal slippe kniven nemt. Se videoen.
5.
Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.
Hæld vandet fra kartoflerne, og lad dem køle af. Pil kartoflerne, og skær dem i skiver.
Omelet:
6.
Pil og hak løget.
Se videoen.
Se videoen.
Pil og hak løget. Se videoen.
7.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og hæld det op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk æggene sammen. Se videoen.
8.
Kom vand, salt og peber op i skålen og pisk det sammen.
9.
Kom olie på en stegepande, og varm den op.
10.
Kom løg og kartofler på stegepanden, og svits i 2 minutter.
Se videoen.
Se videoen.
Kom løg og kartofler på stegepanden, og svits i 2 minutter. Se videoen.
11.
Hæld æggemassen på stegepanden. Skru ned for varmen, og skub æggemassen sammen med en spatel. Læg låg på stegepanden og lad omeletten stege, til æggemassen er helt stiv.
Hæld æggemassen på stegepanden. Skru ned for varmen, og skub æggemassen sammen med en spatel. Læg låg på stegepanden og lad omeletten stege, til æggemassen er helt stiv.
12.
Riv parmesanosten på et rivejern.
13.
Skyl tomaterne, og skær dem i både.
14.
Server omeletten med rugbrød, tomatbåde og revet parmesanost.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1741 kJ / 416 kcal
Protein: 17 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 37 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer