1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Ovnretter>
  5. Røsti og kyllingenuggets med cornflakes

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Røsti:

3.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

4.

Skræl kartoflerne. Se videoen.

5.

Skræl pastinakker, og skær enderne af. Skyl dem grundigt. Se videoen.

6.

Riv kartoflerne og pastinakkerne på den grove side af et rivejern, og kom begge dele op i en stor skål. Se videoen.

7.

Slå et æg ud i en kop og tjek for skaller. Kom ægget op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop og tjek for skaller. Kom ægget op i skålen. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

8.

Kom mel, ost, salt og peber i skålen. Rør det hele godt sammen.

9.

Kom bagepapir på en bageplade.

10.

Form 12 kugler af røstimassen, og læg dem på bagepladen. Tryk dem lidt flade.

11.

Bag dem i ovnen i 15 minutter, mens du laver dine kyllingenuggets.

Kyllingenuggets med cornflakes:

12.

Tag et rent skærebræt. Skær kyllingebrysterne ud til små nuggettern. Husk at vaske dine hænder, når du har rørt ved råt kød.

13.

Kom cornflakesene i en minihakker, og blend dem groft. Du kan også knuse dem i en frysepose med en kagerulle. Kom de knuste cornflakes op i en lille skål.

14.

Kom mel, røget paprika, salt og peber op i en anden lille skål, og bland det godt.

15.

Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller, og kom det over i en tredje skål. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder. Pisk æggene sammen med en gaffel. Se videoen.

Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller, og kom det over i en tredje skål. Vask hænder. Pisk ægget sammen med en gaffel. Se videoen.

16.

Kom bagepapir på en bageplade.

17.

Vend hvert kyllingestykke i skålen med mel, så i skålen med æg og til sidst i skålen med de knuste cornflakes. Vask hænder.

18.

Læg dine kyllingenuggets på bagepladen. Sæt dem i ovnen, når røstierne har bagt i 15 minutter.

19.

Lad begge dele bage i yderligere 15 minutter. Lav dippen og råkostsalaten imens.

Dip:

20.

Kom vand i en skål, og skyl purløgene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak eller klip purløgene fint, og kom dem op i en mellemstor skål. Se videoen.

21.

Pil hvidløg, og pres dem med en hvidløgspresser. Kom dem op i skålen med purløg. Se videoen.

22.

Kom creme fraiche i skålen, og rør det hele godt sammen.

23.

Smag dippen til med salt og peber.

Råkostsalat:

24.

Skræl gulerødderne og skyl dem. Se videoen.

25.

Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern, og kom dem ned i en skål. Se videoen.

26.

Skyl æblet, og fjern kernehuset. Riv æblet på den grove side af rivejernet, og kom det ned til gulerødderne. Se videoen.

27.

Hæld rosinerne i skålen.

28.

Skær citronen over, og pres den med en citruspresser. Hæld 1 teskefuld citronsaft ned til salaten i skålen. Rør rundt. Smag eventuelt til med mere citronsaft. Se videoen.

29.

Server råkostsalaten som tilbehør til dine røstier og kyllingenuggets med cornflakes med dip til.

Næringsindhold per portion

Energi: 3586 kJ / 857 kcal

Protein: 29 %

Kulhydrat: 46 %

Fedt: 21 %

Kostfibre: 3 %

Kokkeskolevideoer

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Forskel på pastinak og persillerod og skrælle pastinak

Forskel på pastinak og persillerod og skrælle pastinak

Sådan river du pastinakker eller persillerødder groft og fint

Sådan river du pastinakker eller persillerødder groft og fint

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Presse hvidløg

Presse hvidløg

Tyndskræller

Tyndskræller

Sådan river du gulerødder groft og fint

Sådan river du gulerødder groft og fint

Æbler, rive

Æbler, rive

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 75 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min