- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Ovnretter>
- Røsti og kyllingenuggets med cornflakes
Røsti med kyllingenuggets med cornflakes
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Medium
Elsker du nuggets? Knasende sprøde udenpå, og saftige og bløde indeni. Jaaa, de er mega lækre. I denne opskrift kan du lave dine egne nuggets, og servere dem med smagfulde røsti og en frisk creme fraiche-dressing.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til røsti og kyllingenuggets med cornflakes
Røsti:
500 g. kartofler
750 g. kartofler
250 g. kartofler
500 g. pastinakker
750 g. pastinakker
250 g. pastinakker
3 æg
5 små æg
2 små æg
150 g. hvedemel
225 g. hvedemel
75 g. hvedemel
75 g. revet ost
110 g. revet ost
30 g. revet ost
1 knivspids salt
1½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Kyllingenugget med cornflakes:
4 kyllingebrystfileter
6 kyllingebrystfileter
2 kyllingebrystfileter
6 dl. cornflakes
9 dl. cornflakes
3 dl. cornflakes
4 spsk. hvedemel
6 spsk. hvedemel
2 spsk. hvedemel
1 tsk. røget paprika
1½ tsk. røget paprika
½ tsk. røget paprika
1 knivspids salt
1½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
2 æg
3 æg
1 æg
Dip:
½ dl. frisk purløg
¾ dl. frisk purløg
¼ dl. frisk purløg
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2 ½ dl. creme fraiche 9%
3¾ dl. creme fraiche 9%
1¼ dl. creme fraiche 9%
1 knivspids salt
1½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Råkostsalat:
4 gulerødder
6 gulerødder
2 gulerødder
1 æble
1½ æble
½ æble
½ dl. rosiner
¾ dl. rosiner
¼ dl. rosiner
½ citron
¾ citron
¼ citron
Kartoffel
Pastinak
Æg
Hvedemel
Revet ost
Salt
Peber
Kyllingebryst
Cornflakes (fuldkorn)
Røget paprika
Purløg
Hvidløg
Creme fraiche
Gulerod
Æble
Citron
Køkkenredskaber til røsti og kyllingenuggets med cornflakes
1 køkkenvægt
1 lille skarp kniv
1 decilitermål
1 spiseske
1 teske
1 kartoffelskræller
2 skærebrætter
3 store skarpe knive
1 rivejern
1 stor skål
1 kop
1 røreske
2 bageplader
2 ark bagepapir
1 minihakker eller blender
3 små skåle
1 gaffel
3 mellemstore skåle
1 hvidløgspresser
1 citruspresser
Køkkenvægt
Urtekniv
Decilitermål
Spiseske
Teske
Kartoffelskræller
Skærebræt
Stor skarp kniv - kokkekniv
Rivejern
Stor røreskål
Kop
Røreske
Bageplade
Bagepapir
Søjleblender
Lille røreskål
Gaffel
Mellem røreskål
Hvidløgspresser
Citruspresser
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Røsti:
3.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
4.
Skræl kartoflerne. Se videoen.
5.
Skræl pastinakker, og skær enderne af. Skyl dem grundigt. Se videoen.
6.
Riv kartoflerne og pastinakkerne på den grove side af et rivejern, og kom begge dele op i en stor skål. Se videoen.
7.
Slå et æg ud i en kop og tjek for skaller. Kom ægget op i skålen. Gør det samme med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop og tjek for skaller. Kom ægget op i skålen. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
8.
Kom mel, ost, salt og peber i skålen. Rør det hele godt sammen.
9.
Kom bagepapir på en bageplade.
10.
Form 12 kugler af røstimassen, og læg dem på bagepladen. Tryk dem lidt flade.
11.
Bag dem i ovnen i 15 minutter, mens du laver dine kyllingenuggets.
Kyllingenuggets med cornflakes:
12.
Tag et rent skærebræt. Skær kyllingebrysterne ud til små nuggettern. Husk at vaske dine hænder, når du har rørt ved råt kød.
13.
Kom cornflakesene i en minihakker, og blend dem groft. Du kan også knuse dem i en frysepose med en kagerulle. Kom de knuste cornflakes op i en lille skål.
14.
Kom mel, røget paprika, salt og peber op i en anden lille skål, og bland det godt.
15.
Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller, og kom det over i en tredje skål. Gør det samme med det andet æg. Vask hænder. Pisk æggene sammen med en gaffel. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop, og tjek for skaller, og kom det over i en tredje skål. Vask hænder. Pisk ægget sammen med en gaffel. Se videoen.
16.
Kom bagepapir på en bageplade.
17.
Vend hvert kyllingestykke i skålen med mel, så i skålen med æg og til sidst i skålen med de knuste cornflakes. Vask hænder.
18.
Læg dine kyllingenuggets på bagepladen. Sæt dem i ovnen, når røstierne har bagt i 15 minutter.
19.
Lad begge dele bage i yderligere 15 minutter. Lav dippen og råkostsalaten imens.
Dip:
20.
Kom vand i en skål, og skyl purløgene i vandet. Lad dem dryppe af på et rent viskestykke. Hak eller klip purløgene fint, og kom dem op i en mellemstor skål. Se videoen.
21.
Pil hvidløg, og pres dem med en hvidløgspresser. Kom dem op i skålen med purløg. Se videoen.
22.
Kom creme fraiche i skålen, og rør det hele godt sammen.
23.
Smag dippen til med salt og peber.
Råkostsalat:
24.
Skræl gulerødderne og skyl dem. Se videoen.
25.
Riv gulerødderne på den grove side af et rivejern, og kom dem ned i en skål. Se videoen.
26.
Skyl æblet, og fjern kernehuset. Riv æblet på den grove side af rivejernet, og kom det ned til gulerødderne. Se videoen.
27.
Hæld rosinerne i skålen.
28.
Skær citronen over, og pres den med en citruspresser. Hæld 1 teskefuld citronsaft ned til salaten i skålen. Rør rundt. Smag eventuelt til med mere citronsaft. Se videoen.
29.
Server råkostsalaten som tilbehør til dine røstier og kyllingenuggets med cornflakes med dip til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3586 kJ / 857 kcal
Protein: 29 %
Kulhydrat: 46 %
Fedt: 21 %
Kostfibre: 3 %
Kokkeskolevideoer