![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Bagt torsk
Bagt torsk
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 50 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/g11djsun/bagt_torst_med_roedbedesalat-800px.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
God mad behøver ikke være svært. Torsk bagt i ovnen er super nemt og fuld af smag.
Tip: Server f.eks. med kartofler og en farverig rødbedesalat. Find opskriften på rødbedesalat her på GoCook.dk.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til bagt torsk
Bagt torsk
1 spsk. olie til at pensle fadet
1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
½ spsk. olie til at pensle fadet
450-500 g. torske-filet eller sej-filet
675-750 g. torske-filet eller sej-filet
225-250 g. torske-filet eller sej-filet
2 tsk. salt
3 tsk. salt
1 tsk. salt
1 spsk. olie til at pensle torsken
1 ½ spsk. olie til at pensle fadet
½ spsk. olie til at pensle fadet
![](/media/go0fueac/olie-smagsneutral-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Olie - smagsneutral
![](/media/v4zdnqgi/torsk-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Torsk
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
Køkkenredskaber til bagt torsk
1 køkkenvægt
1 teske
1 spiseske
1 ovnfast fad
1 bagerist
![](/media/lwajbbjp/køkkenvægt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Køkkenvægt
![](/media/jdubdacj/teske-som-måleske-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Teske
![](/media/3dznadpq/spiseske-måleske-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Spiseske
![](/media/mqsguq30/ovnfast-fad.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ovnfast fad
![](/media/3ujb1x0p/bagerist-09-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Bagt torsk:
3.
Tag et skærebræt og en stor skarp kniv. Skær torske-filéterne i store stykker.
4.
Tag et ovnfast fad, og pensl det med olie. Læg torske-stykkerne i fadet, og drys med salt. Vask hænder, når du har rørt ved rå fisk. Dæk fadet med husholdningsfilm, og stil det i køleskabet i mindst ½ time.
5.
Tænd ovnen på 130 grader. Stil en bagerist midt i ovnen.
6.
Tag fadet med torske-stykkerne ud af køleskabet. Pensl torske-stykkerne med olie.
7.
Stil fadet på bageristen i ovnen, og bag torskestykkerne i 10 minutter, til de er gennembagte. Skær et stykke torsk over. Når det er hvidt og fast i stedet for gennemsigtigt i midten, er torsken færdig.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 499 kJ / 119 kcal
Protein: 80 %
Kulhydrat: 0 %
Fedt: 20 %
Kostfibre: 0 %