
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Lasagne>
- Lasagne med nødder
Lasagne med nødder
Samlet tid: 90 min.
Arbejdstid: 60 min.
Sværhedsgrad: Medium

Der findes mange forskellige typer lasagne. Her er en opskrift på lasagne med knas i. Nødder i mad smager dejligt, og det er skønt med lidt for tænderne at bide i. Nyd en rygende varm lasagne med knas på en kold vinterdag.
Tip: Server lasagnen med nybagte grovflutes til. Find opskriften her i GoCook.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til lasagne med nødder
Ingredienser
2 porrer
3 porrer
1 porre
2 pastinakker
3 pastinakker
1 pastinak
2 gulerødder
3 gulerødder
1 gulerod
2 persillerødder
3 persillerødder
1 persillerod
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
2 fed hvidløg
3 fed hvidløg
1 fed hvidløg
2-3 kviste frisk timian
3-4 kviste frisk timian
1-2 kviste frisk timian
2 brikker/dåser hakkede tomater
1 tsk. salt
2 tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 lille knivspids peber
1 lille knivspids peber
50 g. hele mandler
75 g. hele mandler
25 g. hele mandler
50 g. hasselnødder
75 g. hasselnødder
25 g. hasselnødder
Fuldkornslasagneplader (12 stk.)
Fuldkornslasagneplader (18 stk.)
Fuldkornslasagneplader (6 stk.)
125 g. revet ost
190 g. revet ost
65 g. revet ost
Bechamelsovs
1 spsk. smør
1 ½ spsk. smør
½ spsk. smør
30 g. hvedemel
45 g. hvedemel
15 g. hvedemel
1/2 dl. vand
5 dl. mælk
7 ½ dl. mælk
2 ½ dl. mælk
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
1 stor knivspids peber
1 lille knivspids peber
1 tsk. fintrevet muskatnød
½ tsk. fintrevet muskatnød
Tilbehør
Grøn salat
Fuldkornsbrød

Porre

Pastinak

Gulerod

Persillerod

Olie

Hvidløg

Timian (frisk)

Hakkede tomater

Salt

Peber

Mandler

Hasselnødder

Lasagneplader (fuldkorn)

Revet ost

Smør

Hvedemel

Vand

Mælk

Muskat (stødt)

Grønt salathoved

Fuldkornsbrød
Køkkenredskaber til lasagne med nødder
1 køkkenvægt
2 måleskeer
1 teske
2 små knive
2 skærebrætter
1 balje
1 viskestykke
1 kartoffelskræller
1 rivejern
1 mellem gryde
2 grydeskeer
1 hvidløgspresser
1 dåseåbner
1 dørslag
1 mellem skål
2 små gryder
1 piskeris
1 ovnfast fad
1 gaffel
1 bagerist

Køkkenvægt

Måleskeer

Teske

Lille skarp kniv

Skærebræt

Balje

Viskestykke

Kartoffelskræller

Rivejern

Mellem gryde

Grydeske

Hvidløgspresser

Dåseåbner

Dørslag

Mellem skål

Lille gryde

Piskeris

Ovnfast fad

Gaffel

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl, og rens porren. Skær et langt snit tværs ned gennem porren. Skyl porren godt i koldt vand. Gem den grønne porre-top til pynt. Se videoen.
4.
Skær porrerne i tynde ringe. Husk ikke at bruge den samme kniv og skærebræt, hvis der er jord på.
Skær porren i tynde ringe. Husk ikke at bruge den samme kniv og skærebræt, hvis der er jord på.
5.
Skræl gulerødder, pastinakker og persillerødder, og skyl dem i koldt vand. Skær toppen og bunden af dem.
Skræl gulerod, pastinak og persillerod, og skyl dem i koldt vand. Skær toppen og bunden af dem.
6.
Tag et rivejern. Riv gulerod, pastinak og persillerod på den fine side af rivejernet. Du kan også hakke det fint i en foodprocessor.
7.
Hæld olie i en gryde, og varm den op.
8.
Kom porrerne i gryden, og svits dem bløde ved middel varme i 2 minutter. Se videoen.
9.
Pil, og pres hvidløg med en hvidløgspresser. Tilsæt hvidløget til gryden.
10.
Kom koldt vand i en skål. Skyl timiankvistene i vandet. Pil bladene af timiankvistene, og kom bladene i gryden. Se videoen.
11.
Tilsæt de revne grøntsager, og steg det hele i 3 minutter. Rør godt rundt.
12.
Kom hakkede tomater i gryden, og rør rundt. Lad tomatsovsen koge i 3 minutter. Tilsæt lidt vand, hvis du synes at sovsen er for tør.
13.
Smag sovsen til med salt og peber.
14.
Hak mandler og hasselnødder, og kom dem ned i sovsen. Rør rundt. Skru ned for varmen.
15.
Bechamelsovs: Tag en gryde. Kom smør i gryden, og lad det smelte. Se videoen.
16.
Kom mel i gryden, og pisk med et piskeris, til al melet er dækket af smør. Nu har du det, man kalder en smørbolle.
17.
Hæld lidt vand i gryden, og pisk godt. Sørg for, at der ikke kommer klumper. Hæld mælken i lidt ad gangen, imens du pisker grundigt.
18.
Lad sovsen koge i cirka 5 minutter, mens du bliver ved med at piske.
19.
Kom salt, peber og muskatnød i sovsen, og pisk sovsen sammen. Se videoen.
20.
Smag bachamelsovsen til med salt og peber. Tænd ovnen på 200 grader.
21.
Saml lasagnen i et ovnfast fad: Start med at lægge et tyndt lag tomatsovs i bunden af fadet. Se videoen.
22.
Læg et lag lasagneplader ovenpå, og derefter et lag tomatsovs igen. Gentag to gange.
23.
Afslut med et lag bechamelsovs.
24.
Sæt en bagerist i midten af ovnen, og placer fadet med lasagne på bageristen. Bag lasagnen i 20 minutter.
25.
Stik en lille skarp kniv ned midt i lasagnen og mærk, om den er færdig. Lasagnepladerne skal være bløde. Tag lasagnen ud af ovnen.
26.
Riv osten, og drys det over lasagnen. Sæt den tilbage i ovnen og bag den cirka 10 minutter, til osten er smeltet. Pas på osten ikke bliver for mørk, for så smager den bittert.
27.
Servér lasagnen med grøn salat og brød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 3330 kJ / 793 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 52 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer