Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Pizzadej:

3.

Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.

4.

Varm vandet op i en lille gryde, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

5.

Hæld lunkent vand, grahamsmel og salt i skålen med gær.

6.

Hæld pizzamelet i skålen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Gem lidt af melet til æltning.

7.

Hæld lidt pizzamel på bordet.

8.

Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne, til den slipper bordet, og er en fast kugle. Se videoen.

9.

Læg dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.

10.

Tænd ovnen på 225 grader.

11.

Læg bagepapir på to bageplader.
Læg bagepapir på en bageplade.

Fyld:

12.

Skræl kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver på siden af et rivejern. Se videoen.

13.

Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.

Saml pizzaen:

14.

Drys lidt pizzamel på bordet.

15.

Del dejen i fire portioner. Form hver klump dej til en bolle.
Del dejen i seks portioner. Form hver klump dej til en bolle.
Del dejen i to portioner. Form hver klump dej til en bolle.

16.

Rul hver bolle ud til en flad pizza med en kagerulle. Se videoen.

17.

Læg pizzabundene på bagepladerne.
Læg pizzabundene på bagepladen.

18.

Hæld olie i en kop. Pensl pizzabundene med halvdelen af olien.

19.

Fordel kartoffelskiverne på de fire pizzabunde.
Fordel kartoffelskiverne på de seks pizzabunde.
Fordel kartoffelskiverne på de to pizzabunde.

20.

Drys salt over kartoflerne, og hæld resten af olien over dem. Drys med revet ost.

Bag pizzaen:

21.

Bag pizzaerne midt i ovnen cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Bag dem én bageplade ad gangen.
Bag pizzaerne midt i ovnen cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne.

22.

Fyld koldt vand i en balje, og skyl rucola og/eller krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af i et dørslag. Se videoen.

23.

Læg rucolabladene og/eller krydderurterne på pizzaerne, og servér.

Næringsindhold per portion

Energi: 2139 kJ / 509 kcal

Protein: 15 %

Kulhydrat: 55 %

Fedt: 30 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Vaske eller skrælle kartofler

Vaske eller skrælle kartofler

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Pizzadej, sådan ruller du den ud

Krydderurter, skylle

Krydderurter, skylle

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 150 min

Arbejdstid: 35 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 45 min