
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Pizza, tærter og pandekager>
- Pizza>
- Kartoffelpizza
Kartoffelpizza
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 25 min.
Sværhedsgrad: Medium

Hvis du har kartofler til overs fra aftensmaden, er det genialt at bruge dem som fyld på pizza - det er supernemt, sundt og smager skønt!
Tip: For at gøre det ekstra nemt kan du lave dejen til pizzaen aftenen inden. Så skal du blot bruge 6 g gær, og stille dejen i køleskabet natten over; så er den klar til at rulle ud, når du skal bruge den.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til kartoffelpizza
Pizzadej
25 g. gær
40 g. gær
12 g. gær
2 dl vand
3 dl vand
1 dl vand
100 g. grahamsmel
150 g. grahamsmel
50 g. grahamsmel
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
ca. 200 g. pizzamel eller hvedemel
Ca. 300 g. pizzamel eller hvedemel
ca. 100 g. pizzamel eller hvedemel
Kartoffelfyld
ca. 350 g. faste kartofler, f.eks. Sava, Folva eller Hansa
Ca. 525 g. faste kartofler, f.eks. Sava, Folva eller Hansa
ca. 175 g. faste kartofler, f.eks. Sava, Folva eller Hansa
4 spsk. olie
6 spsk. olie
2 spsk. olie
½-1 tsk. salt
1-1 ½ tsk. salt
¼-½ tsk. salt
125 g. mild, revet ost
190 g. mild, revet ost
65 g. mild, revet ost
2 håndfulde grønne blade, f.eks. rucula og basilikumblade
3 håndfulde grønne blade, f.eks. rucula og basilikumblade
1 håndfuld grønne blade, f.eks. rucula og basilikumblade
lidt peber

Gær

Vand

Grahamsmel

Salt

Pizzamel

Kartoffel

Olie - smagsneutral

Revet ost

Rucolasalat

Peber
Køkkenredskaber til kartoffelpizza
1 bageplade
2 bageplader
1 stykke bagepapir
2 stykker bagepapir
1 stor skål
1 røreske
1 viskestykke
1 kartoffelskræller
1 lille skarp kniv
1 skærebræt
1 kagerulle
1 kop
1 balje
1 dørslag

Bageplade

Bagepapir

Stor røreskål

Røreske

Viskestykke

Kartoffelskræller

Urtekniv

Skærebræt

Kagerulle

Kop

Balje

Dørslag
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Pizzadej:
3.
Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.
4.
Varm vandet op i en lille gryde, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.
5.
Hæld lunkent vand, grahamsmel og salt i skålen med gær.
6.
Hæld pizzamelet i skålen lidt ad gangen, mens du rører rundt. Gem lidt af melet til æltning.
7.
Hæld lidt pizzamel på bordet.
8.
Vend dejen ud på bordet, og ælt den sammen med hænderne, til den slipper bordet, og er en fast kugle. Se videoen.
9.
Læg dejen tilbage i skålen, og læg et rent viskestykke over. Lad dejen hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.
10.
Tænd ovnen på 225 grader.
11.
Læg bagepapir på to bageplader.
Læg bagepapir på en bageplade.
Fyld:
12.
Skræl kartoflerne, og skær dem i helt tynde skiver på siden af et rivejern. Se videoen.
13.
Læg kartoffelskiverne på et rent viskestykke, og dup dem tørre med viskestykket.
Saml pizzaen:
14.
Drys lidt pizzamel på bordet.
15.
Del dejen i fire portioner. Form hver klump dej til en bolle.
Del dejen i seks portioner. Form hver klump dej til en bolle.
Del dejen i to portioner. Form hver klump dej til en bolle.
16.
Rul hver bolle ud til en flad pizza med en kagerulle. Se videoen.
17.
Læg pizzabundene på bagepladerne.
Læg pizzabundene på bagepladen.
18.
Hæld olie i en kop. Pensl pizzabundene med halvdelen af olien.
19.
Fordel kartoffelskiverne på de fire pizzabunde.
Fordel kartoffelskiverne på de seks pizzabunde.
Fordel kartoffelskiverne på de to pizzabunde.
20.
Drys salt over kartoflerne, og hæld resten af olien over dem. Drys med revet ost.
Bag pizzaen:
21.
Bag pizzaerne midt i ovnen cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne. Bag dem én bageplade ad gangen.
Bag pizzaerne midt i ovnen cirka 15 minutter, til de er sprøde og gyldne.
22.
Fyld koldt vand i en balje, og skyl rucola og/eller krydderurter i vandet. Lad dem dryppe af i et dørslag. Se videoen.
23.
Læg rucolabladene og/eller krydderurterne på pizzaerne, og servér.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2139 kJ / 509 kcal
Protein: 15 %
Kulhydrat: 55 %
Fedt: 30 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer