
- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tærter>
- Laksetærte
Laksetærte
Samlet tid: 150 min.
Arbejdstid: 80 min.
Sværhedsgrad: Nem

Servér en lækker tærte med laks og soltørrede tomater til aftensmad. Tag resterne med i madpakken dagen efter. Din sidemakker vil med garanti forsøge at bytte madpakke!
Tip: Hvis du har travlt, kan du bruge en færdig tærtedej.
Opskriften giver 1 stor laksetærte.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til laksetærte
Fuldkornstærtedej
2 ½ dl. hvedemel
1 dl. grahamsmel
½ tsk. salt
½ tsk. bagepulver
½ dl. olie
¾ dl. vand
1 spsk. olie (til at smøre formen)
Fyld
4 forårsløg
8 soltørrede tomater
75 g. babyspinat
200 g. røget laks
4 æg
2 dl. mælk
1 tsk. salt
½ tsk. peber
80 g. salattern

Hvedemel

Grahamsmel

Salt

Bagepulver

Olie - smagsneutral

Vand

Forårsløg

Soltørrede tomater

Spinat

Laks (røget)

Æg

Mælk

Peber

Fetaost
Køkkenredskaber til laksetærte
1 decilitermål
1 spiseske
2 store skåle
2 røreskeer
1 kop
1 kagerulle
1 tærtefad, ca. 28 cm i diameter
2 skærebrætter
2 små skarpe knive
1 balje
1 rent viskestykke
1 bagerist

Decilitermål

Spiseske

Stor røreskål

Røreske

Kop

Kagerulle

Tærteform

Skærebræt

Urtekniv

Balje

Viskestykke

Bagerist
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tærtedej: Tag en skål og en røreske. Kom hvedemel, grahamsmel, salt, bagepulver og olie op i skålen. Rør det sammen, indtil det bliver til en masse små klumper. Hæld vand i dejen, og saml den til en stor, samlet klump.
4.
Tag et tærtefad på cirka 28 centimeter i diameter frem. Smør det med olie. Kom dejklumpen op i tærtefadet, og tryk tærtedejen ud i formen. Husk, at der skal dej op ad kanten – hele vejen rundt.
5.
Fyld: Skyl forårsløgene. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær forårsløg og soltørrede tomater i tynde strimler.
6.
Kom vand i en balje. Skyl babyspinatbladene i vandet. Kom dem op på et rent viskestykke, og dup dem lidt tørre. Hak spinaten groft.
7.
Tag et rent skærebræt og en kniv frem. Skær laksen i små stykker.
8.
Tag en stor skål og en røreske frem.
9.
Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Tilsæt mælk, salt og peber. Se videoen.
10.
Kom laksestykker, forårsløg, soltørrede tomater og spinat op i skålen. Rør det hele godt sammen.
11.
Fordel laksefyldet i tærteformen.
12.
Fordel salattern på tærten.
13.
Stil en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader. Stil tærten på bageristen i ovnen. Bag tærten i cirka 1 time og 10 minutter, til æggeblandingen føles fast.
14.
Lad tærten køle af, og stil den i køleskabet til madpakken til næste dag.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1195 kJ / 286 kcal
Protein: 22 %
Kulhydrat: 34 %
Fedt: 44 %
Heraf mættet fedt: 3,8 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer