Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Tærtedej:

3.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

4.

Tag en skål og en røreske. Kom hvedemel, grahamsmel, salt, bagepulver og olie op i skålen. Rør det sammen, indtil det bliver til en masse små klumper. Hæld vand i dejen, og saml den til en stor, samlet klump.

5.

Tag et tærtefad på cirka 28 centimeter i diameter frem. Smør det med olie. Kom dejklumpen op i tærtefadet, og tryk tærtedejen ud i formen. Husk, at der skal dej op ad kanten – hele vejen rundt. Se videoen.

6.

Prik bunden med en gaffel og forbag tærten i 10 minutter.

7.

Tag tærten ud af ovnen, og lad den køle af på en bagerist.

Fyld:

8.

Skyl forårsløgene. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær forårsløg og soltørrede tomater i tynde strimler. Se videoen.

9.

Kom vand i en balje. Skyl babyspinatbladene i vandet. Kom dem op på et rent viskestykke, og dup dem lidt tørre. Hak spinaten groft.

10.

Tag et rent skærebræt og en kniv frem. Skær laksen i små stykker.

11.

Tag en stor skål og en røreske frem.

12.

Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Tilsæt mælk, salt og peber. Se videoen.

13.

Kom laksestykker, forårsløg, soltørrede tomater og spinat op i skålen. Rør det hele godt sammen.

Fyld og bag tærte:

14.

Fordel laksefyldet i tærteformen.

15.

Fordel salattern på tærten.

16.

Stil en bagerist midt i ovnen. Stil tærten på bageristen i ovnen. Bag tærten i cirka 1 time til æggeblandingen føles fast.

17.

Lad tærten køle af, og stil den i køleskabet til madpakken til næste dag.

Næringsindhold per portion

Energi: 1195 kJ / 286 kcal

Protein: 22 %

Kulhydrat: 34 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 3,8 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Tærte i form

Tærte i form

Forårsløg, skære

Forårsløg, skære

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 25 min

Galette

Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 45 min