Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Tærtedej: Tag en skål og en røreske. Kom hvedemel, grahamsmel, salt, bagepulver og olie op i skålen. Rør det sammen, indtil det bliver til en masse små klumper. Hæld vand i dejen, og saml den til en stor, samlet klump.

4.

Tag et tærtefad på cirka 28 centimeter i diameter frem. Smør det med olie. Kom dejklumpen op i tærtefadet, og tryk tærtedejen ud i formen. Husk, at der skal dej op ad kanten – hele vejen rundt.

5.

Fyld: Skyl forårsløgene. Tag et skærebræt og en kniv frem. Skær forårsløg og soltørrede tomater i tynde strimler.

6.

Kom vand i en balje. Skyl babyspinatbladene i vandet. Kom dem op på et rent viskestykke, og dup dem lidt tørre. Hak spinaten groft.

7.

Tag et rent skærebræt og en kniv frem. Skær laksen i små stykker.

8.

Tag en stor skål og en røreske frem.

9.

Slå et æg ud i et glas. Kom derefter ægget op i en skål. Fortsæt på samme måde med de andre æg. Tilsæt mælk, salt og peber. Se videoen.

10.

Kom laksestykker, forårsløg, soltørrede tomater og spinat op i skålen. Rør det hele godt sammen.

11.

Fordel laksefyldet i tærteformen.

12.

Fordel salattern på tærten.

13.

Stil en bagerist midt i ovnen, og tænd ovnen på 200 grader. Stil tærten på bageristen i ovnen. Bag tærten i cirka 1 time og 10 minutter, til æggeblandingen føles fast.

14.

Lad tærten køle af, og stil den i køleskabet til madpakken til næste dag.

Næringsindhold per portion

Energi: 1195 kJ / 286 kcal

Protein: 22 %

Kulhydrat: 34 %

Fedt: 44 %

Heraf mættet fedt: 3,8 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 70 min

Galette

Medium

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 55 min