- >
- Opskrifter>
- Aftensmad>
- Tilbehør>
- Grønt>
- Rosmarin-kartoffelbåde
Rosmarin-kartoffelbåde
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Medium
Det er både nemt og lækkert at tilberede sine kartofler i ovnen. Prøv denne variant med rosmarin, som tilbehør til hovedretten.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til rosmarin-kartoffelbåde
Ingredienser
ca. 1 kg. faste kartofler, fx Fakse eller Folva
ca. 1 ½ kg. faste kartofler, fx Fakse eller Folva
500 g. faste kartofler, fx Fakse eller Folva
1 tsk. tørret rosmarin
1 ½ tsk. tørret rosmarin
½ tsk. tørret rosmarin
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
½ tsk. salt
1 knivspids peber
2 knivspidser peber
½ knivspids peber
Kartoffel
Rosmarin (frisk)
Olivenolie
Salt
Peber
Køkkenredskaber til rosmarin-kartoffelbåde
1 balje
1 ark bagepapir
1 kniv
1 stor skål
1 lille skarp kniv
Balje
Bagepapir
Kniv bestik
Stor røreskål
Urtekniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
4.
5.
Kom vand i en balje. Kom kartoflerne op i baljen, og skrub dem fri af jord. Skyl dem rene i koldt vand. Se videoen.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1105 kJ / 264 kcal
Protein: 7 %
Kulhydrat: 68 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer