1. >
  2. Opskrifter>
  3. Råvarer>
  4. Bælgfrugter>
  5. Salat med puy-linser

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl de grønne linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme, og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i. Lad dem koge i cirka 20 minutter.

4.

Sæt et dørslag i vasken, og hæld vandet fra linserne. Lad dem køle af. Kom dem i en stor skål.

5.

Skyl citronen, riv skallen af halvdelen af citronen på den fine side af rivejernet. Se videoen.

6.

Skær citronen over. Pres saften ud af den ene halve citron. Se videoen.

7.

Kom citronskal, citronsaft, sennep, eddike, balsamico, olie, salt og peber i en lille skål. Rør dressingen sammen. Bland dressingen med de grønne linser.

8.

Skyl og hak forårs-løgene fint. Skyl tomaterne og skær dem i kvarte. Skyl spinaten, og lad den dryppe af på et rent viskestykke.

9.

Pil og hak rødløgene fint. Se videoen.

10.

Kom forårsløg, tomater, spinat og rødløg i skålen med linser. Bland salaten godt sammen.

11.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

12.

Kom brødet i ovnen og bag det efter anvisning på pakken.

13.

Skær brødet i skiver og smør gedeost på.

Næringsindhold per portion

Energi: 2272 kJ / 543 kcal

Protein: 23 %

Kulhydrat: 44 %

Fedt: 33 %

Heraf mættet fedt: 8,0 g.

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Citron, rive skal

Citron, rive skal

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Løg, hakke

Løg, hakke

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 60 min