
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Bælgfrugter>
- Salat med puy-linser
Salat med puy-linser
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem

Hvis linser er nye for dig, så skal du klart lære dem at kende i den her salat! Puy-linser er de mest lækre linser, du kan få fingre i. Og salaten er fyldt godt op med alle mulige andre lækre ting, som smager skønt sammen med linserne.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til salat med puy-linser
Salat:
250 g. tørrede delikatesse-linser eller grønne linser
375 g. tørrede delikatesse-linser eller grønne linser
125 g. tørrede delikatesse-linser eller grønne linser
6 dl. vand
9 dl. vand
3 dl. vand
½ tsk. salt
1 tsk. salt
¼ tsk. salt
4 forårsløg
6 forårsløg
2 forårsløg
250 g. cherrytomater
375 g. cherrytomater
125 g. cherrytomater
4 dl. frisk spinat
6 dl. frisk spinat
2 rødløg
3 rødløg
1 rødløg
Dressing:
½ citron
1 citron
¼ citron
1 tsk. sennep
2 tsk. sennep
½ tsk. sennep
2 spsk. eddike
3 spsk. eddike
1 spsk. eddike
2 spsk. balsamico
3 spsk. balsamico
1 spsk. balsamico
2 spsk. olie
3 spsk. olie
1 spsk. olie
1 tsk. salt
1 ½ tsk. salt
1 knivspids peber
½ tsk. peber
Tilbehør:
1 fuldkorns-flute
1 ½ fuldkorns-flute
½ fuldkorns-flute
200 g. gedeost
300 g. gedeost
100 g. gedeost

Linser (grønne)

Vand

Salt

Forårsløg

Cherrytomat

Spinat

Rødløg

Citron

Sennep

Eddike - lagereddike

Balsamicoeddike (mørk)

Olie - smagsneutral

Peber

Flute, fuldkorn

Gedeost
Køkkenredskaber til salat med puy-linser
1 køkkenvægt
1 decilitermål
1 teske
1 spiseske
1 dørslag
1 mellemstor gryde med låg
1 rivejern
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 citruspresser
1 lille skål
1 stor skål
1 bageplade
Bagepapir

Køkkenvægt

Decilitermål

Teske

Spiseske

Dørslag

Mellem gryde

Rivejern

Skærebræt

Stor skarp kniv - kokkekniv

Citruspresser

Lille røreskål

Stor røreskål

Bageplade

Bagepapir
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Kog linserne:
3.
Skyl de grønne linser under koldt vand i cirka 2 minutter, til vandet, der løber fra, ser rent ud.
Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme, og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i. Lad dem koge i cirka 20 minutter.
Kom vand og salt i en gryde. Tænd for middel varme, og lad vandet komme i kog. Når vandet koger, så kom linserne i. Lad dem koge i cirka 20 minutter.
4.
Sæt et dørslag i vasken, og hæld vandet fra linserne. Lad dem køle af. Kom dem i en stor skål.
Dressing:
5.
Skyl citronen, riv skallen af halvdelen af citronen på den fine side af rivejernet. Se videoen.
6.
Skær citronen over. Pres saften ud af den ene halve citron. Se videoen.
7.
Kom citronskal, citronsaft, sennep, eddike, balsamico, olie, salt og peber i en lille skål. Rør dressingen sammen. Bland dressingen med de grønne linser.
Salat:
8.
Skyl og hak forårs-løgene fint. Skyl tomaterne og skær dem i kvarte. Skyl spinaten, og lad den dryppe af på et rent viskestykke.
9.
Pil og hak rødløgene fint. Se videoen.
10.
Kom forårsløg, tomater, spinat og rødløg i skålen med linser. Bland salaten godt sammen.
Tilbehør:
11.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
12.
Kom brødet i ovnen og bag det efter anvisning på pakken.
13.
Skær brødet i skiver og smør gedeost på.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 2272 kJ / 543 kcal
Protein: 23 %
Kulhydrat: 44 %
Fedt: 33 %
Heraf mættet fedt: 8,0 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer