1. >
  2. Opskrifter>
  3. Aftensmad>
  4. Tilbehør>
  5. Grønt og kartofler>
  6. Salat med sød kartoffel og pesto

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Salat:

3.

Rist pinjekernerne på en tør stegepande ved middelhøj varme, til de er gyldne. Rør rundt undervejs. Vær forsigtig, for de kan lige pludselig brænde på.

4.

Kom straks de gyldne pinjekerner over på en tallerken, så de kan køle af.

5.

Skyl rucolaen i en skål med vand, og tør den i et rent viskestykke. Kom den op på et salatfad.

6.

Skyl den søde kartoffel, og skrub den grundigt med en grøntsagsbørste. Skær den i små tern.

7.

Kom olie på stegepanden, og varm den op til middelhøj varme.

8.

Kom kartoffelternene på panden, og steg dem i 10 minutter, eller til de er møre og gyldne. Vend dem undervejs, så alle sider får lidt farve.

9.

Fordel de søde kartoffeltern på rucolaen

10.

Smuldr fetaen ud over salaten, og drys med de ristede pinjekerner.

Dressing:

11.

Skær citronen over på midten. Pres saften fra citronen med en citruspresser. Se videoen.

12.

Kom citronsaft, pesto og olivenolie op i en lille skål, og rør det sammen. Fordel dressingen ud over salaten.

Næringsindhold per portion

Energi: 1184 kJ / 283 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 11 %

Fedt: 74 %

Heraf mættet fedt: 6,4 g.

Kostfibre: 1 %

Kokkeskolevideoer

Citrusfrugt, presse

Citrusfrugt, presse

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min

Samlet tid: 180 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 90 min