- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Brunch>
- Røræg på pande
Røræg på pande
Samlet tid: 10 min.
Arbejdstid: 10 min.
Sværhedsgrad: Nem
Perfekte røræg - også kaldet scrambled eggs - kræver skills. Her får du klassiske røræg på en pande. Røræg må ikke blive brune. Du skal du tilberede røræg lav varme. Og ægte røræg er uden mælk, da det får æggemassen til at skille.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til røræg på pande
Røræg:
8 æg
12 æg
4 æg
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Evt. 2 spsk. fløde eller vand
Evt. 3 spsk. fløde eller vand
Evt. 1 spsk. fløde eller vand
1 spsk. olie eller smør
1½ spsk. olie eller smør
½ spsk. olie eller smør
Æg
Salt
Peber
Piskefløde
Rapsolie
Køkkenredskaber til røræg på pande
1 glas eller kop
1 mellem skål
2 spiseskeer
1 piskeris
1 stegepande
1 dejskraber eller paletkniv
Glas
Mellem røreskål
Spiseske
Piskeris
Stegepande
Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Røræg:
3.
Slå et æg ud i et glas, og tjek for skaller. Hæld ægget op i en skål. Gentag med de andre æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Pisk æggene sammen med salt og peber.
5.
Tilsæt evt. 1 spiseske fløde eller 1 spiseske vand for at få en blødere konsistens.
6.
Tænd for en stegepande på middel-svag varme, og hæld olie eller smør på panden.
7.
Hæld æggemassen på panden, når den er varm.
8.
Bevæg æggemassen langsomt rundt på panden med en dejskraber, indtil æggemassen har sat sig, men stadig er lidt våd. Æggene bliver tilberedt færdig på eftervarmen.
9.
Server straks.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 782 kJ / 187 kcal
Protein: 28 %
Kulhydrat: 2 %
Fedt: 70 %
Heraf mættet fedt: 3,5 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer