Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Skyl og rens rabarberne. Skær dem i små stykker på cirka 1 centimeter. Se videoen.

4.

Skær vaniljestangen igennem på langs. Se videoen.

5.

Kom rabarber, vaniljestangen, vand og sukker i en stor gryde. Varm op til middel varme.

6.

Bring saften langsomt i kog, og lad det koge, indtil sukkeret er opløst. Det tager cirka 20 minutter.

7.

Tag gryden af blusset og lad nu rabarbermassen afkøle i gryden i ca. 10 minutter. Smag til og tilsæt evt. lidt ekstra sukker

8.

Skold dine glasflasker: Stil dem i vasken, og hæld kogende vand i flaskerne. Hæld også kogende vand i lågene. Hæld forsigtigt vandet ud. Brug grydelapper, så du ikke brænder dig.

9.

Stil en si i en stor skål. Hæld saften gennem sien.

10.

Hæld saften i den rene patentflaske. Luk straks låget og til afkøling.

Hæld saften i de rene patentflasker. Luk straks låget og til afkøling.

Hæld saften i de rene patentflasker. Luk straks låget og til afkøling.

11.

Saften er koncentreret og skal fortyndes med vand efter smag, når du skal drikke den. Start med bladingsforholdet 1 del saft til en del vand. Tilsæt mere vand, hvis saften er for stærk.

12.

Tip 1: Rabersaften kan holde sig i køleskabet i cirka 2 uger. Skal den holde længere tid, så tilsæt konserveringsmiddel, som der står på flasken.

13.

Tip 2: Gem raberbermassen (pulpen) fra sien i et skoldet syltetøjsglas. Du kan bruge det som marmelade eller komme det i kager og desserter.

Næringsindhold per portion

Energi: 0 kJ / MANGLER kcal

Protein: 0 %

Kulhydrat: 0 %

Fedt: 0 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Rabarber, sådan ordner du dem

Rabarber, sådan ordner du dem

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Vaniljestang, skrabe kornene ud og lave vaniljesukker

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 45 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 30 min