Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Vask kartoflerne grundigt. Skræl eventuelt kartoflerne.

4.

Skær kartoflerne ud i lange stave, der er cirka 1 centimeter tykke.

5.

Kom pommes fritterne i et dørslag. Skyl dem grundigt i koldt vand.

6.

Kom pommes fritene i en skål. Hæld vand i, til fritterne er dækkede. Tilsæt eddike, og lad dem trække i eddike-vandet i cirka 30 minutter.

7.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kom bagepapir på to bageplader.

8.

Hæld fritterne i et dørslag, og lad dem dryppe af. Kom dem i en stor frysepose.

9.

Kom olie og salt i posen. Ryst posen grundigt, til olien og salten er fordelt på kartoflerne.

10.

Fordel fritterne på bagepladerne. Fritterne skal ligge med lidt afstand i ét lag.

11.

Bag fritterne i cirka 30 minutter, eller til de er gyldne og sprøde.

Næringsindhold per portion

Energi: 1243 kJ / 297 kcal

Protein: 6 %

Kulhydrat: 61 %

Fedt: 33 %

Kostfibre: 0 %

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 95 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 100 min

Arbejdstid: 20 min