
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Røræg med fløde
Røræg med fløde
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Røræg med fløde, tænker du. What!? Det kræver et nørdet svar. Når du pisker fløde sammen med æg, så får du røræg med en meget luftig konsistens. Det er, fordi fløden sørger for, at æggene laver et mere luftigt netværk. Æggemassen stivner også langsommere, så røræggene ikke bliver tørre, når man bruger fløde.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til røræg med fløde
Ingredienser
8 æg
12 æg
4 æg
8 spsk. fløde
12 spsk. mælk
4 spsk. mælk
2 spsk. olie til stegning
3 spsk. olie til stegning
1 spsk. olie til stegning
4 skiver rugbrød
6 skiver rugbrød
2 skiver rugbrød

Æg

Piskefløde

Olie

Rugbrød
Køkkenredskaber til røræg med fløde
1 mellem skål
1 gaffel
1 stegepande
1 paletkniv

Mellem skål

Gaffel

Stegepande

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Slå et æg ud i en kop og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Se videoen.
Slå et æg ud i en kop og hæld det op i en skål. Gentag med alle æggene. Se videoen.
4.
Hæld fløden i skålen. Pisk æg og fløde sammen med en gaffel.
5.
Hæld olie i en stegepande, og varm den op ved middel varme.
6.
Hæld æggemassen på stegepanden.
7.
Lad æggene stivne lidt. Skrab derefter forsigtigt i æggemassen med en spatel. Skrab fra kanten af stegepanden og ind mod midten. Bliv ved, til hele æggemassen er stivnet.
8.
Server røræggene med rugbrød til.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1473 kJ / 352 kcal
Protein: 18 %
Kulhydrat: 23 %
Fedt: 57 %
Heraf mættet fedt: 6,2 g
Kostfibre: 2 %
Kokkeskolevideoer