Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Dej:

3.

Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.

4.

Skær koldt smør i små tern.

5.

Kom smør, grahamsmel og hvedemel i en stor skål. Smuldr smørret med melet, til det ligner groft savsmuld. Der må godt være klumper af smør i dejen.

6.

Tilsæt sukker, salt og bagepulver og rør rundt.

7.

Tilsæt chokolade eller rosiner. Hak chokoladen groft, hvis du bruger chokolade. Rør let rundt.

8.

Slå et æg ud i en kop. Hæld ægget op i skålen. Gentag med det andet æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.

9.

Tilsæt kærnemælk og rør dejen let sammen med en dejskraber. Dejen skal blot hænge sammen. Dejen skal ikke æltes. Hæld dejen ud på et meldrysset bord.

Form og bag sconesene:

10.

Klap eller rul dejen forsigtigt ud til en firkant på cirka 20 x 20 centimeter. Dejen skal være cirka 2 centimeter høj. Skær dejen ud i 16 firkanter. Kom dine scones på bagepladen. Se videoen.

11.

Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen. Pensl dine scones. Se videoen.

12.

Bag dine scones i cirka 15 minutter.

Næringsindhold per portion

Energi: 736 kJ / 176 kcal

Protein: 11 %

Kulhydrat: 53 %

Fedt: 34 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, slå det ud af skallen

Æg, slå det ud af skallen

Scones, skære dej

Scones, skære dej

Boller, pensle

Boller, pensle

Inspiration

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 75 min