
- >
- Opskrifter>
- Bagværk>
- Bagepulverdeje>
- Scones
Scones
Samlet tid: 60 min.
Arbejdstid: 45 min.
Sværhedsgrad: Medium

Her får du opskriften på lækre, bløde scones med en fantastisk skorpe.
Scones er hurtige at lave. Det vigtige trick er, at du kun rører dejen let sammen. Så får du luftige og sprøde scones. De smager bedst, når de er nybagte. Du kan dog lune dem, hvis du spiser dem senere.
Opskriften giver cirka 16 scones.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til scones
Ingredienser
100 g. koldt smør
100 g. fuldkornshvedemel
350 g. hvedemel
75 g. sukker
½ tsk. salt
5 tsk. bagepulver
2 æg
2 dl. kærnemælk
1 æg til pensling
75 g. rosiner eller chokolade

Smør

Fuldkornshvedemel

Hvedemel

Sukker

Salt

Bagepulver

Æg

Kærnemælk

Chokolade (koge)
Køkkenredskaber til scones
1 køkkenvægt
1 teske
1 decilitermål
Bagepapir
1 bageplade
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 stor skål
1 røreske
1 kop
1 dejskraber
1 kagerulle
1 bagepensel

Køkkenvægt

Teske

Decilitermål

Bagepapir

Bageplade

Skærebræt

Stor skarp kniv

Stor skål

Røreske

Kop

Dejskraber

Kagerulle

Bagepensel
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir på en bageplade.
4.
Skær koldt smør i små tern.
5.
Kom smør, fuldkornshvedemel og hvedemel i en stor skål. Smuldr smørret med melet, til det ligner groft savsmuld. Der må godt være klumper af smør i dejen.
6.
Tilsæt sukker, salt og bagepulver og rør rundt.
7.
Tilsæt chokolade eller rosiner. Hak chokoladen groft, hvis du bruger chokolade. Rør let rundt.
8.
Slå et æg ud i en kop. Hæld ægget op i skålen. Gentag med det andet æg. Se videoen.
9.
Tilsæt kærnemælk og rør dejen let sammen med en dejskraber. Dejen skal blot hænge sammen. Dejen skal ikke æltes. Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
10.
Klap eller rul dejen forsigtigt ud til en firkant på cirka 20 x 20 centimeter. Dejen skal være cirka 2 centimeter høj. Skær dejen ud i 16 firkanter. Kom dine scones på bagepladen. Se videoen.
11.
Slå et æg ud i en kop, og pisk det sammen. Pensl dine scones.
12.
Bag dine scones i cirka 15 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 736 kJ / 176 kcal
Protein: 11 %
Kulhydrat: 53 %
Fedt: 34 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer