Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Kom mælken i en lille gryde, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Mælken skal lige så varmt som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

4.

Smuldr gæren i en stor skål. Hæld mælken i skålen, og rør rundt med en grydeske, til gæren er opløst.

5.

Slå ægget ud i en kop. Kom det op i skålen. Tilsæt sukker, salt, kardemomme, blødt smør og grahamsmel, og rør det sammen. Se videoen.

6.

Hæld hvedemelet i dejen lidt ad gangen, mens du rører dejen sammen.

7.

Vend dejen ud på køkkenbordet, og ælt dejen med hænderne, til den er smidig og er blevet glat på overfladen. Se videoen.

8.

Kom dejen tilbage i skålen. Læg husholdningsfilm over dejen, og lad den hæve i cirka 30 minutter et lunt sted.

9.

Læg bagepapir i et lille ovnfast fad.

10.

Rul dejen til en pølse, og del den i 8 lige store stykker.
Se videoen.

11.

Tril 8 boller mellem hænderne eller på bordet. Læg bollerne i et ovnfast fad, uden at de rører hinanden. De skal ligge tæt på hinanden, men uden at de rører hinanden.

12.

Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem efterhæve i 30 minutter et lunt sted.

13.

Tænd ovnen på 180 grader.

14.

Hæld vand i en lille skål, og pensl bollerne med vand. Bag bollerne midt i ovnen i cirka 20 minutter. Se videoen.

Næringsindhold per portion

Energi: 908 kJ / 217 kcal

Protein: 14 %

Kulhydrat: 78 %

Fedt: 8 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Fingervarmt

Fingervarmt

Smør, sådan laver du det blødt

Smør, sådan laver du det blødt

Dej, ælte

Dej, ælte

Bagværk, slå brød og boller op

Bagværk, slå brød og boller op

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Bagværk, vurdér om det er gennembagt

Inspiration

Samlet tid: 120 min

Arbejdstid: 75 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 10 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 30 min