1. >
  2. Opskrifter>
  3. Morgenmad>
  4. Rodfrugtboller med havregryn

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Læg bagepapir på to bageplader.

4.

Skyl de valgte rodfrugter fri for jord under koldt vand.

5.

Skræl rodfrugterne. Se videoen.

6.

Riv rodfrugterne groft på et rivejern.

7.

Smuldr gæren i en stor skål. Se videoen.

8.

Tag en lille gryde. Kom vand og kærnemælk i, og varm det op, til det er lunkent. Mærk med en lillefinger. Vandet skal være lige så varmt, som din finger, men ikke så varmt, at du brænder dig. Se videoen.

9.

Hæld vand og kærnemælk op i skålen med gæren, og rør, til gæren er opløst.

10.

Kom den revne rodfrugt, havregryn og salt i skålen. Rør det sammen.

11.

Kom grahamsmel i skålen. Bland det sammen.

12.

Kom hvedemelet i skålen lidt efter lidt. Rør rundt i dejen undervejs.

13.

Ælt dejen færdig på bordet, og kom dejen tilbage i skålen. Dæk skålen med husholdningsfilm. Lad dejen hæve i 15 minutter. Se videoen.

14.

Tænd ovnen på 225 grader.

15.

Rul dejen til en pølse, og del den i 16 stykker.

16.

Form hvert stykke dej til en bolle, og sæt dem på bagepladerne. Læg et rent viskestykke over bollerne, og lad dem hæve i cirka 30 minutter.

17.

Pensl bollerne med kærnemælk, og drys dem med det valgte drys.

18.

Sæt en plade med boller midt i ovnen, og bag dem i 12-15 minutter. Bag den anden plade lige efter.

19.

Lad de færdigbagte rodfrugtboller køle af på en bagerist.

Næringsindhold per portion

Energi: 701 kJ / 167 kcal

Protein: 13 %

Kulhydrat: 80 %

Fedt: 7 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Knoldselleri skære

Knoldselleri skære

Gærdej

Gærdej

Fingervarmt

Fingervarmt

Dej, ælte

Dej, ælte

Inspiration

Samlet tid: 80 min

Arbejdstid: 60 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 5 min

Arbejdstid: 5 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min