
- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Arme riddere
Arme riddere
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem

Arme riddere - eller fransk toast, som det også kaldes - er en klassiker på brunch-bordet og super nem at lave. Spis dem med sirup eller frisk frugt.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til arme riddere
Arme riddere:
2 æg
3 æg
1 æg
1 dl mælk
1½ dl mælk
½ dl mælk
2 spsk. sukker
3 spsk. sukker
1 spsk. sukker
2 tsk. kanel
3 tsk. kanel
1 tsk. kanel
4 skiver franskbrød (gerne fuldkorn)
6 skiver franskbrød (gerne fuldkorn)
2 skiver franskbrød (gerne fuldkorn)
2 spsk. smør til stegning
3 spsk. smør til stegning
1 spsk. smør til stegning
Sirup, frisk frugt eller marmelade til servering

Æg

Mælk

Sukker

Kanel (stødt)

Toastbrød (fuldkorn)

Smør

Ahornsirup
Køkkenredskaber: til arme riddere
1 dyb tallerken
1 gaffel
1 stegepande
1 spiseske
1 paletkniv

Dyb tallerken

Gaffel

Stegepande

Spiseske

Paletkniv
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Æggemasse:
3.
Slå ægget ud i en dyb tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
Slå ægget ud i en dyb tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
Slå ægget ud i en dyb tallerken. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Pisk det sammen med en gaffel. Se videoen.
4.
Kom mælk, sukker og kanel ned i tallerkenen, og rør det sammen.
5.
Vend brødskiverne i æggeblandingen, og lad dem trække i 2 minutter. Vask hænder.
Steg brødskiverne:
6.
Varm imens en stor stegepande op ved middel varme, og smelt cirka en spiseskefuld smør deri.
7.
Kom brødskiverne på stegepanden, så de ligger ved siden af hinanden. Vask hænder. Steg dem i cirka 2 minutter. Hvis der ikke er plads, så steg dem én eller to ad gangen. Hold øje med, at de ikke bliver for mørke.
Kom brødskiverne på stegepanden, så de ligger ved siden af hinanden. Vask hænder. Steg dem i cirka 2 minutter. Hvis der ikke er plads, så steg dem én ad gangen. Hold øje med, at de ikke bliver for mørke.
8.
Vend de arme riddere med en bred paletkniv, og bag den anden side i cirka 2 minutter.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1136 kJ / 270 kcal
Protein: 13 %
Kulhydrat: 61 %
Fedt: 25 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer