- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Brunch>
- Røræg i mikroovn
Røræg i mikroovn
Samlet tid: 5 min.
Arbejdstid: 5 min.
Sværhedsgrad: Nem
Her har du opskriften til at kunne lave røræg lynhurtigt, når du kommer skrubsulten hjem fra skole! Den hårde varme gør dog, at røræggene bliver meget faste, men du risikerer heller ikke, at de bliver brune.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til røræg i mikroovn
Røræg:
8 æg
12 æg
4 æg
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Æg
Salt
Peber
Køkkenredskaber til røræg i mikroovn
1 glas eller kop
1 lille skål som kan tåle mikroovn
3 gafler
1 mikroovn
Glas
Lille røreskål
Gaffel
Mikroovn - mikrobølgeovn
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Røræg:
3.
Slå et æg ud i et glas og tjek for skaller. Hæld ægget op i en lille skål, der kan tåle at komme i mikroovn. Gentag med det næste æg. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Pisk æggene sammen med salt og peber.
5.
Sæt æggene i mikroovnen, og giv dem cirka 1 minut ved middel varme.
6.
Tag æggene ud, og rør rundt med en ren gaffel. Pas på, skålen kan være varm.
7.
Sæt æggene tilbage i mikroovnen i cirka 1 minut ved middel varme.Hold øje med dem undervejs. Pas på, skålen kan være varm.
8.
Tag æggene ud af mikroovnen, og rør i dem med en ren gaffel. Giv røræggene et minut mere, hvis de ikke er blevet faste.
9.
Server røræggene på rugbrød med fx et drys purløg og tomatskiver. Mums!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 653 kJ / 156 kcal
Protein: 36 %
Kulhydrat: 2 %
Fedt: 62 %
Heraf mættet fedt: 2,9 g.
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer