1. >
  2. Opskrifter>
  3. Mellemmåltider>
  4. Helenas amerikanske pandekager

Sådan gør du

Åbn trin-for-trin-visning

Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.

Lad os komme igang

1.

Vask hænder.

Se videoen.

2.

Find ingredienser frem.

Sådan laver du opskriften

3.

Smelt smørret. Tag en lille gryde, og kom smøret op i gryden. Tænd på middel varme, og lad smørret smelte.
Smelt smørret. Tag en lille gryde, og kom smør op i gryden. Tænd på middel varme, og lad smørret smelte.
Smelt smørret. Tag en lille gryde, og kom smør op i gryden. Tænd på middel varme, og lad smørret smelte.

4.

Tag gryden væk fra varmen, og lad det smeltede smør køle af.

5.

Del de 2 æg i hvider og blommer, og kom hviderne og blommerne op i hver sin store skål.
Se videoen.
Del æggene i hvider og blommer, og kom hviderne og blommerne op i hver sin store skål.
Se videoen.
Del ægget i hvider og blommer, og kom hviderne og blommerne op i hver sin store skål.
Se videoen.

6.

Kom 2 spiseskeer sukker op i skålen med æggehvider. Pisk sukker og æggehvider helt stive med en elpisker. Stil skålen til side.
Kom 3 spiseskeer sukker op i skålen med æggehvider. Pisk sukker og æggehvider helt stive med en elpisker. Stil skålen til side.
Kom 1 spiseske sukker op i skålen med æggehvider. Pisk sukker og æggehvider helt stive med en elpisker. Stil skålen til side.

7.

Tag skålen med æggeblommerne, og hæld kærnemælk i skålen. Tilsæt det smeltede, afkølede smør. Rør det hele sammen.

8.

Kom hvedemel, bagepulver, natron og salt op i skålen med æggeblommer, mælk og smør. Tag igen elpiskeren, og pisk nu alle ingredienserne sammen. Pisk ikke for meget. Du skal blot have en ensartet dej, som er uden melklumper.

9.

Vend forsigtigt de piskede æggehvider ned i dejen med en dejskraber. Rør forsigtigt rundt, til du har en ensartet dej.

10.

Tag en stor stegepande, og varm den op på komfuret.
Tag en stor stegepande, og varm den op på komfuret.
Tag en stor stegepande, og varm den op på komfuret.

11.

Kom en lille klat smør på stegepanden, og lad smøret smelte.

12.

Amerikanske pandekager skal ikke være tynde, som dem vi kender, men små og buttede.

13.

Hæld 2-3 små klatter dej til hver sin pandekage op på den varme stegepande. Undgå, at de rører hinanden.

14.

Lad de små pandekager stege i 1-2 minutter, og vend dem med en paletkniv. Steg dem på den anden side i 1 minut.

15.

Læg pandekagerne på en tallerken, og dæk dem med stanniol, så de bliver ved med at være varme.

16.

Fortsæt sådan med resten af dejen, indtil du har en masse små amerikanske pandekager.

17.

Lad stegepanden blive på middel varme, og fordel baconskriverne derpå. Steg dem sprøde, og vend dem et par gange undervejs. Få eventuelt en voksen til at hjælpe - det kan nemt sprøjte lidt.

18.

Læg de sprøde baconskiver på en tallerken med køkkenrulle.

19.

Server pandekagerne med bacon og sirup, marmelade eller frisk frugt til.
Server pandekagerne med bacon og sirup, marmelade eller frisk frugt til.
Server pandekagerne med bacon og sirup, marmelade eller frisk frugt til.

Næringsindhold per portion

Energi: 2093 kJ / 500 kcal

Protein: 12 %

Kulhydrat: 55 %

Fedt: 33 %

Kostfibre: 0 %

Kokkeskolevideoer

Æg, dele i hvider og blommer

Æg, dele i hvider og blommer

Inspiration

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 30 min

Samlet tid: 60 min

Arbejdstid: 50 min

Samlet tid: 90 min

Arbejdstid: 70 min

Samlet tid: 30 min

Arbejdstid: 20 min