- >
- Opskrifter>
- Alt det andet>
- Morgenmad>
- Brunch>
- Røræg i gryde
Røræg i gryde
Samlet tid: 20 min.
Arbejdstid: 20 min.
Sværhedsgrad: Nem
Denne opskrift på røræg i gryde er måske lidt forskellig fra den du kender. Den er mere cremet og blød i smagen. Den er inspireret af en engelsk metode. Måske bliver det din nye favorit?
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til røræg i gryde
Røræg:
8 æg
12 æg
4 æg
2 spsk. smør
3 spsk. smør
1 spsk. smør
½ tsk. salt
¾ tsk. salt
¼ tsk. salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
Æg
Smør
Salt
Peber
Køkkenredskaber til røræg i gryde
1 glas eller kop
1 mellem skål
1 piskeris eller gaffel
1 spiseske
1 lille gryde
1 dejskraber
Glas
Mellem røreskål
Piskeris
Spiseske
Kasserolle
Dejskraber
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Røræg:
3.
Slå et æg ud i et glas, og tjek for skaller. Hæld ægget i en skål. Gentag med resten af æggene. Vask hænder, når du har rørt ved rå æg. Se videoen.
4.
Rør godt rundt i æggene med en gaffel.
5.
Tænd gryden på svag varme, og tilsæt halvdelen af smøret, altså 1 spiseskefuld.
Tænd gryden på svag varme, og tilsæt halvdelen af smøret, altså 1½ spiseskefuld.
Tænd gryden på svag varme, og tilsæt halvdelen af smøret, altså ½ spiseskefuld.
6.
Hæld æggemassen i gryden, og rør forsigtigt rundt med en dejskraber. Skrab godt i bunden og i siderne for at få det hele med
7.
Når æggene næsten er færdige, men stadig er lidt våde, skal du tilsætte resten af smøret. Lad det smelte rundt om æggene.
8.
Rør rundt igen.
9.
Røræggene er færdige, når æggene er helt stive, men stadig glinser lidt. Drys med salt og peber.
10.
Server straks.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 808 kJ / 193 kcal
Protein: 27 %
Kulhydrat: 2 %
Fedt: 71 %
Heraf mættet fedt: 6,2
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer