![](/assets/images/menu-bg.jpg?width=1920&mode=crop&quality=80)
- >
- Opskrifter>
- Råvarer>
- Fisk og skaldyr>
- Tunsalat og ristet rugbrød
Tunsalat og ristet rugbrød
Samlet tid: 30 min.
Arbejdstid: 30 min.
Sværhedsgrad: Nem
![](/media/qjnlo0tc/gocook_tunsalat_2.jpg?width=1920&heightratio=0.6666666666666666666666666667&mode=crop&quality=80)
Her har du opskriften, der slår den købte tunsalat 100 %! Blær dig, og lav din helt egen tunsalat!
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Du skal bruge
Ingredienser til tunsalat og ristet rugbrød
Ingredienser
1 peberfrugt
1½ peberfrugt
½ peberfrugt
1 bundt purløg
1½ bundt purløg
½ bundt purløg
1 dl ærter
1½ dl ærter
½ dl ærter
1 dl creme fraiche 9%
1½ dl creme fraiche 9%
½ dl creme fraiche 9%
2 dåser tun i vand
3 dåser tun i vand
1 dåser tun i vand
1 knivspids salt
1½ knivspids salt
½ knivspids salt
1 knivspids peber
1½ knivspids peber
½ knivspids peber
6 skiver rugbrød
9 skiver rugbrød
3 skiver rugbrød
![](/media/hv4fwvms/fdb-pebberfrugt.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peberfrugt
![](/media/0v2nl41w/purløg.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Purløg
![](/media/0i3i5v3s/ærter2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Ærter
![](/media/athbfjvf/creme_fraiche-800px_0.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Creme fraiche
![](/media/1w2n3ttq/tun.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Tun
![](/media/ksskkl1i/salt-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Salt
![](/media/t0qhiy5e/pebber_stcdt-800px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Peber
![](/media/wudbte0j/rugbrød.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Rugbrød
Køkkenredskaber til tunsalat og ristet rugbrød
1 skærebræt
1 stor skarp kniv
1 lille skål
1 mellem skål
1 dåseåbner
1 brødrister
![](/media/svymhann/skærebræt-træ-og-plast-3000-px-2.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Skærebræt
![](/media/b3khocnu/stor-kniv-eller-kokkekniv-3000-px.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Stor skarp kniv - kokkekniv
![](/media/oeghjqd5/lille-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Lille røreskål
![](/media/vgllf4mm/mellem-røreskål-3000-px-3.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Mellem røreskål
![](/media/wo0emigz/fdb-redskaber45.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Dåseåbner
![](/media/wg4lxmyq/fdb-redskaber15.jpg?width=1920&heightratio=1&bgcolor=ffffff&quality=80)
Brødrister
Sådan gør du
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Lad os komme igang
1.
Vask hænder.
Se videoen.2.
Find ingredienser frem.
Sådan laver du opskriften
3.
Skyl peberfrugten, og fjern kerner og hvide hinder. Skær peberfrugten i små tern. Se videoen.
Skyl peberfrugterne, og fjern kerner og hvide hinder. Skær peberfrugterne i små tern. Se videoen.
4.
Kom vand i en skål, og skyl purløget i vandet. Lad det dryppe af på et rent viskestykke. Hak purløget fint. Se videoen.
5.
Kom peberfrugt, purløg, ærter og cremefraiche i en skål.
6.
Åbn dåserne med tun, hæld vandet fra, og kom tun i skålen.
Åbn dåsen med tun, hæld vandet fra, og kom tun i skålen.
7.
Bland det sammen, og smag til med salt og peber.
8.
Rist rugbrødet på en brødrister, og skær det over i trekanter. Servér tunsalaten med det ristede rugbrød.
Åbn trin-for-trin-visning
Er du ny i køkkenet, så følg opskriften her.
Næringsindhold per portion
Energi: 1218 kJ / 290 kcal
Protein: 34 %
Kulhydrat: 50 %
Fedt: 16 %
Kostfibre: 0 %
Kokkeskolevideoer